Yaşam Sonbahar modasında 17. yüzyıl lüksü...

Sonbahar modasında 17. yüzyıl lüksü...

Paylaş
Sonbahar modasında 17. yüzyıl lüksü...

Eylül geldi, havalar daha tam etkisini göstermese de sonbahar ve kış giysileri artık vitrinlerde...

Birkaç gün sonra da üzerimizde olacak. Modada ilginç bir sezon bizi bekliyor. Bu sezon modacıları etkileyen dönemler arasında 17. yüzyıl öne çıkıyor. Modelleriyle, kumaşlarıyla, aksesuvarlarıyla 21. yüzyıl kadınını 17. yüzyıl modası sarıp sarmalayacak. Altın sırma işlemeler, kadife kumaşlar, gösterişli takılar kıyafetlere lüks katacak. Yani bu sezona lüks damgasını vuracak. Sezon alışverişine çıkmadan önce sezonun öne çıkanlarınabir göz atın istedik.


Barok& Rokoko: Bu etkinin ihtişamı çiçek desenler ve iddialı, ışıltılı sırma nakış işlemelerde hissediliyor. Renkli taşlar ve sırma işlemeler ayakkabı ve çantalarda bile görülüyor.

Gotik: Siyahın hakimiyetindeki gotik tarz siyah, siyah/kahverengi ruj ve ojelerle tamamlanıyor. Özellikle kadife kumaş, gotik ve femme fatale bir hava veriyor.

Lüks kumaşlar: 17. yüzyıl etkisi lüks kumaşlarda kendini fazlasıyla hissettiriyor. Jakarlar, brokar, kanaviçe dokumalar, kadifeler lüks görünümün etkisini oluşturuyor. Bu görünüm kıyafetlere de doğrudan yansıyor.

Baskı ve çiçek desen: Yazın çok modaydı. Bu sonbahar ve kış yine moda. Ancak daha ağır başlı çiçek desenler var. Kimi zaman brokar kumaşta, kimi zaman tül üzerinde. Kumaşlarda 70’lerin duvar kağıtları ve koltuk kumaşlarından da esinlenilmiş.

Büyük beden (Over size): Bedeninizden büyük görünen paltolar ve pardesüler çok moda. Ceket ve eteklerde de bu moda görülecek.

Bilekte boy: 17. yüzyıl etkisi bileklere kadar uzanan etekler ve palto boylarında da görülüyor. Bileklere kadar uzanan etekleri kalın kazaklarla kombinleyebilirsiniz.

Salaş kazaklar: Bol, dökümlü, düşük kollu kalın kazakları çoktan unutmuştuk. Bu sezon salaş kazaklar seksi ve transparan eteklerle bile giyilecek. Mavi: Bütün tonları gözde. Özellikle siyahla kombinleniyor. Mavi- beyaz da kullanabilirsiniz.

Beyaz: Beyazın saltanatı var. Beyaz paltolara, takım elbiselere çok sık rastlayacağız. Siyah-beyaz bu yıl çok karşımıza çıkacak.

Renk veren taşlar: Renkli bir kış olacak. Safir mavisi, yakut kırmızısı, mavisi, zümrüt yeşili, ametist moru, kehribar sarısı. Taşlar sadece renk vermiyor bu sezon modasına. Herşeyde taş var. Çantalarda, ayakkabılarda. Hatta taşları mücevherlerden çok kaş ve saçlarda göreceğiz.

Takım elbise: 1990’ların takım elbiseleri yine hayatımıza giriyor. Kadife, desenli, çizgili takım elbiseler yıllar sonra kadınların yine gözdesi olacak. Maskülen görüntüyü şapka ve fularlar tamamlayacak.

Kloş etek: O da yılların ardından çıka geldi. İster uzun ister mini, kloş eteğin her türlüsü var.

Renkli çantalar: Geçen yazın çanta modası kışa taşınıyor. Zincir sap vazgeçilmez. Taşlı ve simli çantalar bu sezon çok moda olacak.

Keyif köşesi...Keyif köşesi...Keyif köşesi...

Modayı Bavul’dan takip edin!
Dünyanın önde gelen markalarını satan www.bavulfashion.com, kış sezonunda da iddialı. Calvin Klein, Dolce&Gabbana Victoria Secret gibi markaların en moda ürünlerini getiren sitenin ayrıca Beylikdüzü İstanbul Outlet Park AVM’de mağazası açıldı. Kaliteli, fırsatlı ürünleri kaçırmayın!

NAPOLİ’DE lezzet keşfi

iyiyemek.com gastrpnomi keşfi için dünyayı gezmeye devam ediyor. Ekip ‘Mamma Mia’ kitabının yazarı Elvan Uysal Bottoni ile İtalya-Napoli’ye lezzet yolculuğuna çıkıyor. Gezide mozarella üretimhanesinden Napoli’nin eski pizzacılarına Campania Bölgesi’nde şarap tadımından makarna yapımına kadar pek çok detay olacak. 5-9 Ekim arasındaki geziye tüm yemek meraklıları katılabilir. Detaylar www.iyiyemek.com’da.


(09.09.2012 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır)

Haberin Devamı