Beden Sağlığı Sonbaharda alerjik nezleye dikkat!

Sonbaharda alerjik nezleye dikkat!

Paylaş
Sonbaharda alerjik nezleye dikkat!

Uzun süren alerjik nezle; sinüzit, kulak enfeksiyonları ve astım gibi sorunlara neden olabiliyor. Tablonun bu şekilde kötü seyretmemesi için bazı önlemler alınması gerekiyor

Özel Kadıoğlu Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. M. Cemal Gümrü bilgi verdi:

Halk arasında "alerji" veya "saman nezlesi" olarak bilinen “alerjik nezle” nin mevsimsel olarak bilinen türü; her yılın aynı zamanında görünüyor ve özellikle bahar aylarında görülme sıklığı artıyor.

Tedavi edilmediğinde alerjik nezlenin sağlığı olumsuz etkileyebileceğini söyleyen Gümrü “Uzun süren alerjik nezle; sinüzit, kulakta tıkanıklık, kulak enfeksiyonları ve astım gibi sorunlara neden olabilir. Alerjik nezlesi olan bazı insanlar uyku apnesi yaşayabilir. Ayrıca alerjik nezle yaşam kalitesini etkileyebilir. Uyku sorunları nedeniyle yorgun veya huzursuz hissedebilir ve bu nedenle okulda, işte sorunlar yaşayabilirsiniz ” dedi.

Op. Dr. M. Cemal Gümrü, muayenede hastalık belirtilerine ek olarak ev ve iş ortamı hakkında sorular sorularak alerjik nezlenin teşhis edilebileceğini, bu değerlendirme sonrasında komplikasyon yoksa laboratuvar testleri yapmadan tedaviye karar verilebileceğini söyledi. Bunun yanı sıra, bazı özel durumlarda alerji nedenini belirlemek için kan ve cilt testleri gerekebildiğini belirten Gümrü, hastalığın tedavi süresinin belirtilerin sıklığına bağlı olduğunu da sözlerine ekledi.

Özel Kadıoğlu Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. M. Cemal Gümrü, alerjik nezlenin önlenmesi için burun, boğaz ve akciğerlerde tahrişe neden olan kirli hava ve alerjenlerden mümkün olduğunca uzak durmanın belirtileri azaltmaya yardımcı olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı