Sonbaharda cildinize gerekli 12 gençleştirici gıda

Sonbaharda harika görünmek ve harika hissetmek ister misiniz? Kışa hazırlanırken genç bir cilde, parlak saçlara, ince bir vücuda, keskin bir zihne sahip misiniz ve bedensel anlamda optimum performans gösterebiliyor musunuz? Vücudunuzu beslemek için doğru yiyecekleri seçmek, tüm bunları ve daha fazlasını elde etmenize yardımcı olabilir! Biz de sizin için kış aylarına hazırlanırken sonbaharda cildinize harika gelecek 12 gençleştirici gıdayı listeledik. İşte sonbaharda cilt gençleştirmeye yardımcı 12 önemli besin ve bunları nasıl tüketebileceğinize dair tüyolar!

17 Eylül 2021, Cuma 12:05 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
SONBAHARA ÖZEL BAKIM NEDEN ÖNEMLİDİR?

SONBAHARA ÖZEL BAKIM NEDEN ÖNEMLİDİR?

Sıcak güneş yavaş yavaş etkisini yitiriyor olsa da yazın kavurucu etkilerinin cildimize verdiği zararlar kolay kolay etkisini kaybedebilecek gibi değil...

Sonbahar zamanı cildinizi toparlamak ve soğuk havalara hazırlamak için önemlidir çünkü öbür türlü yaz aylarından yıpranmış olarak çıkan cildiniz soğuk havalara dayanamaz ve önce kurur, sonra çatlar ve tüm o kırışıklıklara yer açılır

Yıpranmış cilt bariyerinizi havalar soğumadan güçlendirmek, cilt lekelerini, kırışıklıkları, ince çizgi oluşumlarının önüne geçmek için çok önemlidir.


CİLDİNİZİ BESLEYİN VE KIŞA HAZIRLAYIN

CİLDİNİZİ BESLEYİN VE KIŞA HAZIRLAYIN

Sonbahar mevsiminde cildiniz için yapacağınız kısa süreli güzellik ve bakım diyetleriyle cildinizi hem dışardan hem de içerden besleyerek kış aylarına hazırlamalısınız. Böylece bir yandan bedeniniz güçlenirken öbür yandan cildinizi gençleştirebilirsiniz.


İşte bunun için yapmanız gerekenler!

HER SABAH ILIK LİMONLU SU

HER SABAH ILIK LİMONLU SU

  • Bir bardak ılık su
  • Birkaç damla limon
  • İnce bir dilim limon kabuğu
  • Bal

Bu karışımı her gün güne başlarken içmeye başladığınızda metabolizmanız en sağlıklı şekliyle uyanır ve canlanır.


Limondaki C vitamini ve baldaki antioksidanlar cildinizi ve bedeninizi besler. Sindirim problemlerinizin üstesinden gelmenizi sağlar


Karışımdan maksimum fayda elde etmek için en az 1 ay boyunca düzenli tüketin.



BİTKİ ÇAYLARINA YENİDEN MERHABA DİYİN

BİTKİ ÇAYLARINA YENİDEN MERHABA DİYİN

Yaz sıcaklarında raflara kalkan bitki çaylarını yeniden arttırmanın zamanı geldi. Çeşitli bitki çaylarıyla hem bedeninizi hem de cildinizi güçlendirin.


Cildinizi ve bedeninizi sonbahara hazırlamak için her gün 3 farklı bitki çayı içmeyi kendinize hedef olarak belirleyin.

  • Yeşil çay, güçlü antioksidanlar olan ve hücrelerimizi korumada ve yaşa bağlı hastalıkları önlemede çeşitli faydaları olan kateşinler ve flavonoidler gibi polifenollere sahiptir.
  • Kuşburnu çayı, antioksidanlar olarak bilinen yüksek miktarda koruyucu madde içerir. Tüm vücudu oksidatif strese ve serbest radikal hasarının neden olduğu iltihaplanmaya karşı korurlar. Bu, kırışıklıklar, kuru cilt ve yaşlılık lekeleri gibi erken yaşlanmaya yol açan cilt hücrelerinin zarına zarar verebilir.
  • Melisa çayı, Kış aylarına hazırlayan başka faydalı bir bitki içeceği olan Melisa çayı cildin yağ ve nem oranını dengeleme konusunda etkili bir içecektir.

Her gün bir kaç kaşık bal tüketmeye başlamanın tam zamanı... Kendinize yararlı arı ürünlerinden sipariş verebilirsiniz.

Polen, propolis, arı sütü ve bal tüketmeye başlayarak tüm bedeniniz için yenilenme sürecini başlatın.

Cildi derinlemesine nemlendiren doğal bir ürün olan bal, içeriğindeki enzimlerle, kuru ciltleri nemlendirir, yumuşatır ve tüm bu etkileri cilde nüfuz ederek uzun süreli esneklik sağlar. 

Ayrıca cildiniz için bal maskelerinden faydalanabilirsiniz.


TOHUMLARDAN BİRER KAŞIK

TOHUMLARDAN BİRER KAŞIK

Chia tohumu, susam, keten tohumu, kinoa... hepsi birbirinden faydalı. Uzmanlar bu güzel tohumların birbirinden güçlü besin değerlerinden bahsediyor. Hücre yenileyici etkileriyle bu besin kaynaklarını tüketmeye başlayın.

Zengin bir beslenme için onlardan her gün bir miktar tüketmenin yolları

  • Salatalarınıza birer kaşık serpebilirsiniz.
  • Omletlerinizin içine koyabilirsiniz.
  • Bir kaşık suyla yutabilirsiniz.

ÇORBALARINIZ ŞİFA KAYNAĞINIZ OLABİLİR

ÇORBALARINIZ ŞİFA KAYNAĞINIZ OLABİLİR

Sonbaharda cildinizi güçlendirmek ve kışa hazırlamak için yapacağınız şeylerden biri de çorbalara yeniden ağırlık vermektir. Çorbalar yapılış şekline göre gerçekten çok faydalı olabilir.

  • Mevsim sebzelerinden karışık çorbalar tüketin.
  • Unlu çorbalar içmemeye özen gösterin.
Balkabağı çorbası, karalahana çorbası, kereviz çorbası gibi yüksek besin değerlerine sahip az tükettiğiniz çorbaları da beslenmenize katın

BALIK MEVSİMİNDEN FAYDALANIN

BALIK MEVSİMİNDEN FAYDALANIN

Eylül başıyla birlikte balık sezonu da açıldı.

Hiç vakit kaybetmeden balık tüketiminizi arttırmanın tam zamanı. Parlak ve canlı bir cilt için sezonluk taze balıkları buğulama yaparak tüketebilirsiniz

Balık yağının cilde de diğer organlarımıza olduğu kadar faydalı olduğu, sivilce ve akne oluşumunu geciktirdiği gözlemlenmiştir.

Balık tüketmek yaşlanma karşıtı bir etki oluşturarak kırışıklıklarla da mücadele eder.

HER GÜNE BİR KASE KOYU YEŞİL SALATA

HER GÜNE BİR KASE KOYU YEŞİL SALATA

Cildi güçlendirmek öyle kolay değil... Her gün vücudunuza yeteri kadar antioksidan almanız gerekir ki, serbest radikallere karşı güçlendirici etki yaratsın ve hücre yıkımı engellensin.

  • Salatalarınızı farklı farklı sebzelerle yapmaya, tüketmediklerinizi de tüketmeye gayret gösterin.
  • Sebzelerinizin ne kadar sadeyse o kadar yüksek besin değerlerine sahip olduğunu unutmayın.
  • Salatalarınızı haşlanmış ya da ızgara sebzelerle güçlendirebilirsiniz.
  • Önce salatanızı bitirerek daha çok taze sebze yemiş olursunuz.


KUŞBURNU SONBAHARIN EN GÜÇLÜ ANTİOKSİDAN KAYNAĞIDIR

KUŞBURNU SONBAHARIN EN GÜÇLÜ ANTİOKSİDAN KAYNAĞIDIR

Kızılcık cildinizdeki tüm yağlardan kurtulmanıza ve gözeneklerinizin temizlenmesine yardımcı olacak en iyi seçimdir.

Yüksek antioksidan kaynağı olan kızılcık ekşi mayhoş tadı nedeniyle daha çok reçel olarak tüketilse de sizden sağlığınız için beklenen elbette bu değil...

Bal ya da pekmezle az miktarda tatlandırılmış kızılcık suyunu her gün bir bardak tüketerek günlük C vitamini alımınıza katkıda bulunabilirsiniz. Böylece hücre yenilenmesini teşvik eder ve kolajen üretimini arttırabilirsiniz.


BAHARATLARI ARTTIRIN

BAHARATLARI ARTTIRIN

Otlar ve baharatlar nihai lezzet arttırıcılardır. 

Kalori almanıza neden olmadan doğal olarak renk, doku, vitamin ve sağlık yararları eklerler! 

Artı, baharatlar besin açısından yoğun oldukları için termojeniktirler (ısı üretirler), bu da metabolizmanızı doğal olarak artırır, bu nedenle potansiyel olarak kilo vermeye yardımcı olur.

Tarçın, birden fazla düzeyde etki ederek kan şekeri düzeylerini etkili bir şekilde düşürebilir. Yemeklerden sonra insülinin etkinliğini artırır. Bu, sağlıklı bir kiloyu korurken önemli olan verimli metabolizmayı sağlar. 



ZERDEÇAL TÜKETMENİN KEYİFLİ YOLLARINI BULUN

ZERDEÇAL TÜKETMENİN KEYİFLİ YOLLARINI BULUN

  • Zerdeçalın faydaları saymakla bitmiyor. Sağlık yararları dünyasında çok yönlü bir kazanan gibi görünüyor. 
  • Güçlü bir antioksidan, antienflamatuar, doğal detoks kaynağı olan zerdeçal aynı zamanda bağışıklığı güçlendiriyor.  
  • Toz halinde tatlılarda, çorbalarda, pilavlarda, et yemeklerinde rahatlıkla kullanabileceğiniz, aynı zamanda içeceklerinize farklı bir tat kamak için de beslenmenize katabileceğiniz zerdeçal, sonbahar aylarında hem cildiniz hem de bedeniniz için harika bir seçim olacak.
  • En lezzetli kullanımlarından biri de zerdeçalla yapılan latteler...

Zerdeçallı latte tarifi (Vegan)

Zerdeçallı latte tarifi (Vegan)

Malzemeler:

  • 1 bardak badem sütü
  • 1 çay kaşığı zerdeçal ezmesi
  • Arzu ettiğiniz kadar toz zencefil ve toz tarçın
  • 2 çay kaşığı hindistan cevizi yağı
  • Çiğ bal


Zerdeçallı latte yapılışı

  • 1 bardak badem sütünü küçük bir tencerede kaynamayacak şekilde ısıtın
  • Üzerine 1 çay kaşığı zerdeçal ezmesi, zencefil ve tarçın ekleyin. 
  • Daha sonra 2 çay kaşığı hindistancevizi yağını karışımla birleştirin.
  • Eriyene kadar kısık ateşte ısıtmaya devam edin. 
  • Tatlandırmak için çiğ bal ekleyin.
  • Afiyet olsun!

TABİİ Kİ AVOKADO... TABİİ Kİ SAĞLIKLI YAĞLAR!

TABİİ Kİ AVOKADO... TABİİ Kİ SAĞLIKLI YAĞLAR!

Metabolizmayı desteklemek, temel besin maddelerinin (A ve D vitaminleri) hücrelerinize taşınmasına ve emilmesine, hormon üretimine ve sinir sisteminizin yeterli işlevine yardımcı olmak için yağlara ihtiyacınız vardır. Ancak tüm yağlar eşit yaratılmamıştır! İyi yağlar ve kötü yağlar vardır. 


Balık, yumurta, zeytinyağı, avokado ve kuruyemiş gibi besinler sağlıklı yağ kaynaklarıdır.


Avokado 20'den fazla vitamin ve mineral sunar ve kalp hastalığına katkıda bulunanlardan biri olan kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olan "iyi" tekli doymamış yağdadan yana zengindir.

Kan basıncını düşürmede faydalı olan ve yeni cilt hücresi büyümesi ile ilişkili olabilen , kuru cilt görünümünü önlemeye ve saç büyümesini artırmaya yardımcı olan mükemmel bir Potasyum kaynağıdır .

FINDIK, FISTIK, BADEM VE CEVİZ

FINDIK, FISTIK, BADEM VE CEVİZ

Kuruyemişler ve tohumlar, E vitamini ve omega-6 yağ asitlerinin harika kaynaklarıdır.

Diyetisyen Jaclyn Reutens, “bu iki bileşik, cildi elastik tutmak ve yaşlanma belirtilerini azaltmak için el ele çalışır ” diyor. 


Ceviz ve badem

  • Yüksek protein içermekleri sayesinde kas onarımına destek olur,
  • Lif içeriği nedeniyle daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar.


Dikkat!

Şeker veya tuzla kaplanmış fındık tüketmekten kaçının ve yağ bakımından aşırı kalori alımını önlemek için fındık tüketiminizi günlük küçük bir avuçla sınırlayın.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 11 güçlü yaşlanma karşıtı cilt bakım bileşeni