Bilim - Teknoloji Sonunda Qualcomm’dan vazgeçiyor!
Paylaş
Sonunda  Qualcomm’dan vazgeçiyor!

Apple, Qualcomm arasındaki dava sürecinde sona yaklaşılırken iki firma da son kozlarını ortaya sürüyor. Kulislerdeki son söylentilere göre, Cupertino merkezli şirket yonga seti devi ile arasındaki tüm ticari ilişkileri bitirme konusunda hayli ısrarlı. Üstelik şimdiden diğer yonga seti üreticilerle de iletişim kurulmuş durumda

Qualcomm, Apple’a yüksek miktarlı bir tazminat davası açtı. Hatta dava açmakla da kalmayıp, Çin’de iPhone satışlarının yasaklanması için önemli adımlar attı.

Dava süreci hala devam ederken, Apple’da Qualcomm’a karşı bazı yaptırımlarda bulunma kararı aldı.


QUALCOMM MODEMLERİNİ TERCİH EDİYORDU


Cupertino merkezli şirket, geliştirdiği iPhone ve iPad modellerinde ağırlıklı olarak Qualcomm modemlerini tercih ediyordu. Fakat Qualcomm’un yaptığı son hamleler sonrasında 2018’de çıkacak olan yeni iPhone modelleri için farklı bir üretici ile anlaşılacağı belirtiliyor.


YÜZDE 13'Ü APPLE'A GİDİYORDU


İddialara göre Apple şimdiden Intel ve MediaTek ile iletişim kurmuş durumda. Bu iki firmanın Apple’ın talebini karşılayabilecek güçte olduğu belirtiliyor. Apple’ın bu hamlesi ile Qualcomm’a 2.1 milyar dolarlık bir zarar vermesi söz konusu. Keza, Qualcomm’un akıllı telefon üreticilerine sattığı modem çiplerinin yüzde 13’ü Apple’a gidiyordu. Bu da yaklaşık olarak 2.1 milyar dolarlık bir ticaret hacmi anlamına geliyor. Kısacası, Qualcomm en önemli müşterilerinden birisini kaybetmek üzere diyebiliriz.

Haberin Devamı