Bilim - Teknoloji Sony' durmak bilmiyor!
Paylaş
Sony' durmak bilmiyor!

Telefon, televizyon, bilgisayar yetmedi; Sony, CES 2014'te bu ilginç cihazları da resmen tanıttı!

Giyilebilir teknolojinin giderek daha büyük etkisini görmeye başladığımız 2013 yılı, 2014'ün habercisiydi. CES 2014 ile başlayan yeni teknoloji serüvenine, yine giyilebilir teknoloji ürünleri damgasını vurmayı başardı.

Haberin Devamı

Bu zamana kadar konu hakkında çalışan birçok farklı firma bulunuyordu ve öyle görünüyor ki Sony de başta giyilebilir teknoloji olmak üzere, sanal gerçeklik cihazlarına yönelmiş durumda. CES 2014 fuarı esnasında iki farklı sanal gerçeklik başlığı ile çıkan firmanın, ilki ve bir nevi Oculus Rift'e benzeyen modeli, çoktan pazara girmeye hazır. Fiyatı konusundaysa henüz bir bilgi yok. Başlık sayesinde, kullanıcı tamamen üç boyutlu bir dünyanın içerisine girebilecek. Fuar esnasında cihazı denemek isteyenler için Sony tarafından yayınlanan ilk oyun demosu, kullanıcısını tıpkı üzerindeymiş gibi hissettirebilen motor oyunu oldu.

Firmanın fuarda sergilediği ikinci giyilebilir ürünse Sony Smart Eyeglass'tı. CES fuarı boyunca kullanıcıların televizyon ve oyun deneyimlerini bir adım daha ileri seviyeye taşımalarına imkan sunan gözlük sayesinde, takan kişi bir yandan izlediği içeriği net bir şekilde görebilirken, diğer yandan da konu hakkındaki belirli içerik bilgilerine eş zamanlı olarak ulaşabiliyor. Ancak bu ürün henüz tamamlanmış durumda değil ve sadece prototip halinde. Ayrıca yapılan açılamaya göre, Smart Eyeglass, Google ve diğer firmalar tarafından üretilen giyilebilir akıllı gözlük segmentinde yer almayacak.

Haberin Devamı

Resimlerle: CES 2013'ün 54 yıldızı!

Kaynak: CHIP Online