Bilim - Teknoloji Sony Mobile sınıfta kaldı
Paylaş
Sony Mobile sınıfta kaldı

Sony, birçok departmanda kar etmesine karşın, mobil bölümde istenen başarıyı bir türlü sağlayamıyor

Japon teknoloji şirketi Sony, birçok departman dahilinde kar ederek firma yöneticilerinin ve hissedarlarının yüzlerini güldürsede, aynı başarıyı mobil bölüm dahilinde gösteremiyor.

Japon teknoloji şirketinin mobil bölümü zayıf cihaz satışları ve hammadde fiyatlarında gerçekleşen artışdan dolayı 22.1 milyon dolar zarar ettiğini açıklamıştı. Şirket geneline bakıldığında ise 18.25 milyar dolar gelir ve 1.15 milyar dolarlık net kâr rakamlarına ulaşıldığı görülüyor.

Yarı iletken ve görüntü sensörü satışları başarı sağlıyor

Sony yarıiletken konusunda başarılı sonuçlar elde etme konusunda istikrarını sürdürüyor. Bunun yanında akıllı telefonlar için görüntü sensörü sağlayan bölüm ise 436.6 milyon dolarlık bir faaliyet geliri ile başarı altında imzası bulunan departmanlardan sayılabilir. Tabi ki bilindiği üzere firmalar için görüntü sensörü sağlama işine odaklanan Sony, kendi görüntü işleme bölümlerine ise istenilen miktarda odaklanmamış durumda. Bu durum belirli açılardan olumlu olurken belirli açılardan ise olumsuz bir etki ortaya çıkarabilir.

Oyun departmanı da olumlu sonuçlar veriyor

Sony, oyun bölümü dahilinde de iyi sonuçlar ile karşılaşıyor. Teknoloji devi, oyunlar ve konsol bölmünden 484.3 milyon dolar gelir hanesine yazdırmış durumda. Bunun yanında Sony, çizgi roman dünyasının efsanevi karakterlerinden olan Spider-Man’ı yeniden kazandırmak adına Marvel ile ortaklık kurmanın olumlu sonuçlarını da görüyor. Sony Pictures, Örümcek-Adam: Eve Dönüş (Spider-Man: Homecoming) filminin başarısından dolayı 68.8 milyon dolarlık bir gelir ile olumlu bir tabloya imza atmış oldu.

Haberin Devamı