Bilim - Teknoloji Sony Xperia Z3 vs. Xperia Z2!
Paylaş
Sony Xperia Z3 vs. Xperia Z2!

Xperia Z3'ü Sony'nin bir önceki amiral gemisi telefonu Xperia Z2 ile karşılaştırdık!

Sony'nin bir önceki amiral gemisi telefonu Xperia Z2, tanıtılmasının yaklaşık 7 ay sonrasında yenilendi. Xperia Z3, zaten yeterince iyi olan bir telefonu en güncel özelliklerle donatıyor. Peki Z3'ün Z2'den tam olarak ne farkı var?

Tasarım

Z2 ile Z3'ü yan yana koyduğunuzda ilk bakışta herhangi bir fark görmeyebilirsiniz. Ancak yakından baktığınızda birkaç fark var. Xperia Z3, 146.5 x 72.4 x 7.5mm boyutlarında ve 154 gram. Yani Z3, 0.7mm daha ince ve 9 gram daha hafif. Ancak Sony, ilk Xperia Z'den beri sadık kaldığı tasarım prensiplerini devam ettiriyor ve bize tamamen farklı görünen bir telefon sunmuyor.

Ekran

Xperia Z3, QHD ekran beklentisi içine girenleri hayal kırıklığına uğratacak çünkü Sony, yine 5.2 inç'lik Triluminous 1.080p ekranı kullanmış. Ekranda herhangi bir yenilik yok gibi görünse de Z3'ün parlaklık seviyesi 600 nit'e ulaşabiliyor (Z2'nin maksimum parlaklığı 460 nit).

Kamera

Xperia Z2'nin 20.7 megapiksellik kamerası, piyasadaki en iyi mobil kameralardandı. Xperia Z3 ise kamera alanında önemli bir değişiklik yapmıyor, tek LED'li flaş bile aynı.


İşlemci ve RAM, pil ve fiyat

İşlemci ve RAM

Xperia Z2, Galaxy S5 ve HTC One M8'i geride bırakan 3GB'lık geniş bir RAM'e sahip olduğundan Sony, onu Z3'te yükseltme ihtiyacı duymamış.

Ancak Z3'ün işlemcisinin saat hızı, 2.3GHz'ten 2.5GHz'e yükselmiş. Arada çok büyük bir fark olmayabilir, ancak Snapdragon 801 yongasının yeni sürümünün pil ömrü gibi farklı alanlarda yaptığı geliştirmeler var.

Pil

Xperia Z3, gerekli birkaç alanda geliştirme yapsa da pil konusunda geriye gitmiş. Xperia Z2'de kullanılan 3.200mAh kapasiteli pil, Z3'te 3.100mAh'e düşmüş. Yeni Snapdragon 801'in güç tasarrufu özellikleri ve artan ekran parlaklığıyla Z3'ün Z2'ye yakın bir performans sunmasını bekleyebiliriz.

Fiyat

Xperia Z3, Sony'nin amiral gemisi telefonu olacağından buna göre fiyatlandırılacaktır. Ancak bu, Z2'nin fiyatının bir miktar düşmesi anlamına geliyor.

Xperia Z3 ön incelememiz için buraya tıklayın!

Resimlerle: IFA 2014: TV'ler, cepler, akıllı evler ve fazlası!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı