Bilim - Teknoloji Sony'den "MediaTek" adımı!
Paylaş
Sony'den "MediaTek" adımı!

Sony'nin bazı Xperia'larda Qualcomm yerine MediaTek işlemcileri kullanması, kafaları karıştırdı!

Sony, yakında Xperia markasında birtakım düzenlemelere gidecek gibi görünüyor. Zira gelen haberlere göre Sony, aldığı son Xperia raporlarından pek memnun değil. Bununla birlikte Sony'nin Xperia cep telefonu bölümünü satmayı planladığına yönelik söylentiler alttan da olsa sesini duyurmaya başladı.

Henüz iş o raddeye varmış değil, fakat bazı noktalarda Sony'nin Xperia yol planında bazı değişiklikler yapacağının işaretleri kendini belli ediyor. Bunlardan ilki, Sony'nin Qualcomm'la olan ilişkilerini gözden geçireceğine yönelik. Daha önce giriş segmenti de dahil her akıllı telefonunda işlemci hanesinde Qualcomm'u tercih eden Sony, görünüşe göre, giriş ve orta segment modeller için daha uygun maliyetli ürünler sunan MediaTek'i denemeyi tercih etmiş olabilir. Zira Sony'nin giriş segmentinde yer alacak olan yeni telefonu Xperia E4, işlemci hanesinde MediaTek'i taşıyacak.

Yakın bir geçmişte yaptığımız bir haberde, MediaTek'in gözünü Qualcomm'un tahtına diktiğini söylemiştik hatırlarsanız. Sony'nin yeni cebi Xperia E4'te MediaTek'in tercih edilmesi, önümüzdeki dönemde MediaTek'in hızlı yükselişine tanık olabileceğimize yönelik bir işaret olarak kabul edilebilir. Öte yandan Qualcomm'un "uzun süre barışmakta zorlandığı" sekiz çekirdekli işlemcilere yeni yeni geçmesi, MediaTek'in bu platformda daha deneyimli olması, yine önümüzdeki dönemde MediaTek'in işine yarayabilir. Samsung'un da, Galaxy S6 için Qualcomm'dan vaz geçtiği söylentileri, yine Qualcomm için pek parlak bir gösterge değil.

Yeniden Sony'nin Xperia E4 akıllı cebine dönecek olursak, telefonun kalbinde MediaTek MT6582 1.3 GHz Cortex-A7 işlemci bulunacağını söyleyebiliriz. Sony'nin Xperia Z4 amirali ise şu sıralar merakla bekleniyor. Bakalım Sony, Qualcomm'lu yeni amiralini MWC 2015'te tanıtacak mı?

Haberin Devamı

Resimlerle: 2015'in telefonları

Kaynak: CHIP Online