Bilim - Teknoloji Sony'den Xbox One'a yeni taş!
Paylaş
Sony'den Xbox One'a yeni taş!

Sony, Xbox One'ı "taşlamaya" devam ediyor. İşte Japon devinden gelen yeni açıklama...

Microsoft, Xbox One ile birlikte yeni Kinect'in de heyecanını yaşıyor. Xbox One'ın piyasaya çıkmasına sadece bir hafta kalmış olmasına rağmen, her Xbox One ile birlikte bir Kinect'in gelecek olması kararı üzerineyse tartışmalar devam ediyor. Microsoft, Kinect 2.0 ve Xbox One konsolunun bir bütün olarak tasarlandığını ve ikisinin ayrılamayacağı iddiası ile kararını savunuyor. Sony ise, kendi konsolu olan PlayStation 4 için hareket ve ses komutu ile çalışabilen bir kameraya sahip ancak bu kamerayı ayrı bir aksesuar olarak satmayı tercih ediyor.

Haberin Devamı

Microsoft, Kinect'in her Xbox One'da bulunuyor olmasının, yapımcıları hareket ve ses komutları ile çalışan oyunlar yapmaya teşvik edeceğini düşünüyor. Ancak, Sony Computer Entertainment of America başkanı ve CEO'su Jack Tretton eski usul "gamepad"lerin halen oyun tecrübesini yaşamak için "en iyi" olasılık olduğunu düşünüyor ve bunun bir süre daha bu şekilde kalacağı tahmininde bulunuyor.

Tretton, AllThingsD ile yaptığı bir yazılı görüşmede Microsoft'a ve Kinect platformuna taş atmaktan geri durmuyor ve "Hareket tabanlı oyunlar çok güzel ancak temel oyun türlerini (bu şekilde) oynamak çok zor. Eğer araba kullandığım bir oyun oynuyor isem, elimde direksiyonu tutmak daha iyi hissettiriyor ve eğer bir dövüş oyunu oynuyor isem, etrafta hareket edip havaya yumruk sallamak güzel bir düşünce ancak oldukça sınırlayıcı. Günün sonunda bir video karakteri yönetmenin en iyi yolu halen elinizde bulunan bir kontrol cihazı aracılığı ile oluyor." sözlerini kullanıyor.

Haberin Devamı

Ayrıca Tretton, Oculus Rift tarafından üretilen gibi, sanal gerçeklik cihazlarının da limitleri olduğunu düşünüyor ve oyuncuya "kafasının kapalı olduğu ve kontrollü bir çevrede rahat bir tecrübe" sunmanın oldukça zor olacağını belirtiyor.

Resimlerle: Xbox One'dan ve Xbox tanıtımından resimler!

Kaynak: CHIP Online