Spor 'Soruşturma 12 kulübe ulaşacak'

'Soruşturma 12 kulübe ulaşacak'

Paylaş
'Soruşturma 12 kulübe ulaşacak'

TFF Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir Federasyona yüklendi

Nihat Özdemir şunları söyledi: "Biz Fenerbahçe Kulübü olarak 58. maddenin tartışılmasını ve bu kurulun yapılmasını istemiyoruz. Fenerbahçe'nin gündemi bu kurulun gündemi ile ilgili değildir. Biz kendimizi biliyoruz ve kendimize inanıyoruz. Ne bugün yapılan kurulu gerekli görmüyor ne de herhangi bir kararla yarım puanımızın silinmesini kabul etmiyoruz.

İKİ BAŞKAN YUMRUKLAŞTI

Biraz sonra oylanacak ilgili önergenin de bugün yapılacak genel kurulun yapılmasını doğru bulmuyoruz. 6222 sayılı kanun değişikliği gibi kulübümüze mal edilmeye çalışılıyor. Bu karar Fenerbahçe'ye mal edilmeye çalışılacaktır. Biz bunu kabul etmiyoruz. 6222 için de Aziz Yıldırım için değişiyor demişti. Ama başkanımız da arkadaşlarımız da içerde.

"DEĞİŞİKLİK İSTEMİYORUZ"

Biz herhangi bir madde de değişiklik istemiyoruz. Biz adil yargılanma istiyoruz. Sivil mahkemelerde adil bir yargılama süreci istiyoruz. Alelacele verilecek bir karar hala tutuklu bulunan ve hala savunması beklenen karar yöneticilerimizi zor duruma düşürecektir. Savunma hakları elinden alınmış bir şekilde olmasını istemiyoruz.

"ŞU AN 8 KULÜP AMA 11-12'YE ULAŞABİLİR"

Bu soruşturma kapsamında 8 kulüp 'ki biz inanıyoruz ki bu sayı 11-12 kulübe ulaşacak' kararın play-off öncesi verilmesini kabul etmiyoruz. Konuya dar yapılanlar tarih ediliyor. Süre sınırından da bahsedilmiyor. Yönetim ve Etik Kurulu süreçlerini savunma haklarını kısıtlayacak şekilde dar takvime sığdırılması iyi niyet dışındadır.

Sözlü savunma hakkının verilmesini talep ediyoruz. Kulübümüze gönderilen dokümanı inceleyince bir kez daha savunma süreci ile ilgili endişelerimiz yerinde olduğunu gördük. Kişilerin ne ile suçlandığı bile yazılmamışken kişinin önce kendine atfedilen suçu bulması gerekmektedir. Ardında da savunma yapması beklenmektedir.

Bu açıkça kendinizi savunmayın siz zaten suçlusunuz demektir. Savunma hakkımız bu şekilde oldu bittiye getirilmek istenmektedir. Ne acıdır ki, TFF Başkanımız bir kez dahi masumiyet karinesi vardır, kimse kulüplerimizi suçlayamaz, karar yargının sonunda verilir, kulüpler savunma hakkını kullanmadı dememiştir. TFF Başkanımız kafasında suçluya karar vermiştir. Bunun yanında kendisinde olan bir çok yetkiyi de kurullara devretmiştir.

Ben isterdim ki TFF Yönetimi bu kararı alırken bizim de söyleyecek sözümüz olması gerekir. Maalesef elinde yetkiyi başka yerlere atmıştır. Biz bu Federasyon'u bu işleri çözsün diye seçtik. Başka kurullara devredemez. Bunu yaparsa en büyük saygısızlığı yapmış olur."

Haberin Devamı