Ekonomi Sosyal belediyecilikte destan yazıyor

Sosyal belediyecilikte destan yazıyor

Paylaş
Sosyal belediyecilikte destan yazıyor

Çukurova Belediye Başkanı Av. Soner Çetin, göreve geldiği günden bu yana ilçede sayısız proje hayata geçirdi.

ŞEBNEM BER

Haberin Devamı

Önceliğinin vatandaşın gönlüne girmek olduğunu söyleyen Başkan Soner Çetin, “Benim işim gönül belediyeciliği. Halkımın her an yanında olmak. Onların her ihtiyaçlarını karşılayabilmek” diyor. Bu anlamda sosyal belediyeciliğin önemini vurgulayan Başkan Çetin, “Klasik belediyecilik geride kalmalı. Bu da sağlıktan çevreye, giyimden hastalığa kadar her ihtiyaçta vatandaşın yanında olmaktan, onların dertlerini dinlemekten geçer. Biz sosyal belediyecilikte destan yazıyoruz” diye de ekliyor.

Tam da Başkan’ın dediği gibi, sosyal belediyecilikte Çukurova Belediyesi’nin birçok hizmeti var. En ilgi çekenlerden biri, giysi toplama dolapları. Projeyle, halkın kullanmadığı kıyafetlerden kullanılabilir durumda olanlar ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Bunun için ilçe geneline 700 giysi toplama kumbarası yerleştirilmiş. Başkan Çetin, “Giysi Toplama Projesi ile halkımızın kullanmadığı giysileri, ilçemize yerleştirdiğimiz 700 kumbara ile toplayıp, kullanılabilir ve temiz kıyafetleri ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Kullanılamaz durumdaki giysiler ise geri dönüşüm firması tarafından ülkemiz ekonomisine kazandırılıyor” diyor.

Haberin Devamı

ÜCRETSİZ PAZAR SERVİSİ

Belediye, ücretsiz servis ile gün boyu vatandaşları evlerinden alıp, semt pazarlarına götürüyor. Alışverişini yapan vatandaşlar, daha sonra da aynı servisle eve dönüyor. Semt pazarlarındaki noktalardan, yarım saatlik periyotlarla servis araçları hareket ediyor ve belirlenen güzergah boyunca vatandaşları evlerine bırakıyor.

HAYIR ÇARŞISI

Bir diğer örnek de, Gıda Bankası ve Hayır Çarşısı. Projeyle ilçedeki ihtiyaç sahibi ailelere destek veriliyor. Gıda Bankası’yla tespit edilen ailelere gıda yardımı yapılıyor.

Başkan Çetin, Gıda Bankası ve Hayır Çarşısı’nın zor durumdaki vatandaşların gıda, giyim ve benzeri ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulduğunu belirtiyor.