Kayseri 'Sosyal Çalışma Programı' ile 15 üniversite öğrencisi işbaşı yaptı

'Sosyal Çalışma Programı' ile 15 üniversite öğrencisi işbaşı yaptı

Paylaş
'Sosyal Çalışma Programı' ile 15 üniversite öğrencisi işbaşı yaptı

'Sosyal Çalışma Programı' ile 15 üniversite öğrencisi işbaşı yaptı

Muhammed KISIR/KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Nevzat Özer, İŞKUR'un üniversite öğrencileri için hazırladığı 'Sosyal Çalışma Programı' kapsamında, 15 öğrencinin kurumlarında çalışmaya başladığını söyledi.
Üniversite öğrencilerinin iş hayatına hazırlanmalarına yardımcı olmak amacıyla 25 Haziran'da başlatılan 'Sosyal Çalışma Programı'nda Türkiye geneli yaklaşık 100 bin öğrenci sigortalı olarak işbaşı yaptı. Program kapsamında 15 üniversite öğrencisi de Kayseri Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nde işbaşı yaptı. Temmuz, Ağustos ve Eylül ayı olmak üzere 3 ay çalışacak öğrenciler, günlük 67 TL ücret alacak. 'Sosyal Çalışma Programı' hakkında bilgi veren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer, öğrencilerin sosyal faaliyetlerini geliştirme ve kamu kuruluşlarını tanıma fırsatı bulduklarını belirterek, "İlk defa bu yıl uygulanan program özellikle üniversite öğrencilerinin sosyal faaliyetlerini geliştirme ve kamu kuruluşlarımızı tanımalarına fırsat vermektedir. Bilindiği üzere 'Sosyal Çalışma Programı' Temmuz, Ağustos ve Eylül ayı olmak üzere 3 ay devam edecek. Öğrencilerimizi haftada 3 gün kurumlarımızda çalışmalarına ve bu programı izlemelerine fırsat tanıyacağız" diye konuştu.
Öğrencilerin birçok birimde kendilerini yardımcı olacaklarını kaydeden Özer, "Biz bu öğrencilerimizi, koruyucu aile, engelli, şehit ve gazi, evde bakım hizmeti ve evlat edinme gibi birimlere yerleştirdik. Biz bu konuda çok mutluyuz. Çünkü öğrencilerimiz burada kamu kuruluşların mekanizmalarında öğrenmelerinin yanı sıra birde bizim gönül elçilerimiz olacaklar" dedi.
'Sosyal Çalışma Programı'nın kendilerine maddi ve manevi açıdan birçok avantaj sağladığını anlatan Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi Gizem Uygur (24) ise, "Sosyal Çalışma programını yakın çevremden duydum. Başvurduğum için de çok mutluyum. Bakanımıza bize vermiş olduğu değerden dolayı teşekkür ediyorum. Gerçekten üniversite öğrencileri için çok güzel bir imkan sağlandı. Hem devleti tanımamız açısından hem bize maddi ve manevi açıdan bir çok avantajı olduğunu düşündüğüm için bizzat başvurdum. Çocuk evi servisinde çalışmaktayım. Memurlarımıza ve psikologlarımıza ve sosyal çalışmacılarımıza yardımcı olmamız bekleniyor. Bizde onlarla beraber çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı