Bilim - Teknoloji Sosyal medya tutkunları için geliştirildi
Paylaş
Sosyal medya tutkunları için geliştirildi

Zenfone Live, özellikle hafif tasarımı, 5.5 inç ekranı ve ön tarafta yer alan yumuşak ton flash ışıklı 13MP selfie kamerasıyla ön plana çıkıyor. Cihaz, özellikle sosyal medyada gezintileriniz, internette yapacağınız canlı yayınlar ve çekeceğiniz selfie fotoğraflar için size birçok imkan sunuyor.

Zenfone Live, onu elinize aldığınızda ilk etapta ince ve hafif yapısı, aynı zamanda da büyük ekran faktörüyle dikkatleri üzerine topluyor.

Ön alt kısımda parmak izi okuyucu sensör, üst tarafta da flash ışığıyla selfie kamerası dikkat çekerken, arka tarafta da ana kamera ve metal tasarım göz okşuyor. Telefon 7.85mm inceliğinde ve 144 gram olduğu için çoğu zaman onu tek elde rahatlıkla kullanabilmeniz mümkün.

Asus Zenfone Live inceleme: Ekran

Zenfone Live’ın 5.5 inç IPS ekranı, HD(1280 x 720) çözünürlüğe sahip. Hem iç mekan hem de dış mekan kullanımlarında iyi bir performans sunuyor. Mavi ışık filtresi sayesinde gözleriniz yorulmadan birçok işleminizi halledebilir, sevdiğiniz videoları ve favori makalelerinizi okuyabilirsiniz.
5.5 inç değerdeki ekran, oynadığınız oyunlar için de olumlu bir etki bırakıyor. Zira büyük ekranda daha fazla detayı daha net bir şekilde görebiliyor ve hiçbir detayı kaçırmıyorsunuz. 2.5D ekranın dokunuşlara da hızlı tepkiler verdiğini belirtelim.

Asus Zenfone Live inceleme: Güvenlik önemli

Akıllı telefonlarda “güvenlik” unsuru her geçen gün daha da önemli bir konuma geliyor. Şifreleme ve ekrana çizilen desenler derken, daha sonrasında parmak izi okuyucu sensörlere merhaba demiştik ve bu dikkat çekici özellik, Zenfone Live’da var ve başarılı bir şekilde işiyor. Telefonda yalnızca 0.3 saniyede hareket geçebilen bir parmak izi okuyucu sensör yer alıyor. Birden fazla parmak izi tanıtabiliyor ve cihazınızı güvenli bir şekilde kullanabiliyorsunuz.

Asus Zenfone Live inceleme: Teknik özellikler

Telefon, Qualcomm Snapdragon 425 ile geliyor. Adreno 308 GPU’su bulunan ve 2GB RAM değerine sahip olan telefon, 16GB dahili depolama + microSD desteğine sahip. Yaptığımız Geekbench 4 testinde tek çekirdekte 680, çift çekirdekte de 1911 puan aldı. Tahmin edeceğiniz üzere ürün, özellikle internet – sosyal medya deneyimleriniz ve selfie fotoğraflarınız için ön plana çıkıyor. Birazdan da kamera detaylarından söz edeceğiz, ama öncelikle oyun tarafına da bakalım. Telefonla Dead Trigger 2 ve Real Racing 3 gibi oyunları rahatlıkla oynayabildik. Her ne kadar oyun odaklı olmasa da, Zenfone Live ile Google Play Store’da yer alan birçok oyunu indirip oynayabilirsiniz.

Asus Zenfone Live inceleme: Android 7.1.1 işletim sistemi

Zenfone Live, güncel yazılım detaylarından hoşlananlar için mutluluk verici bir cihaz. Güncel Android 7.1.1 işletim sistemiyle gelen telefon, aynı zamanda Asus’un güncel Zen 4.0 arayüzünü kullanıyor. Ekranlar arası geçişler gayet performansı, üst tarafta yer alan uygulama kısayolları ve bildirimler menüsü de gayet kullanışlı. Eğer ilk kez Asus telefon kullanmayı düşünüyorsanız, cihaza alışmanız emin olun çok kısa sürecektir.

Asus Zenfone Live inceleme: Kameralar

Ve gelelim kamera tarafına. Zenfone Live’ın ön tarafında yumuşak ton flash ışığıyla birlikte 13MP değerde selfie öz çekim kamerası yer alıyor. “Live” ibaresinden de tahmin edeceğiniz üzere, bu cihaz ile internet üzerinden gerçekleştireceğiniz canlı yayınlar çok keyifli olabilir. Zira Asus, cihazda kullanıcılarına birçok çekim seçeneği sunuyor. En önemli uygulamalardan bir tanesi olarak Selfie Master’ı gösterebiliriz. Bu uygulamanın içinde kolajdan slayt gösterisine kadar birçok seçenek var. BeautyLive ise, Facebook, Instagram ve YouTube üzerinden yapmayı düşündüğünüz canlı yayınlarda görüntünüzü daha pürüzsüz bir hale getirerek daha güzel canlı yayınlar yapabilmenizin önünü açıyor.

13MP değerde ve flash ışıklı arka kamera ise, yavaş çekim, panorama, süper çözünürlük de dahil olmak üzere birçok çekim modu sunuyor. Portre modunda arka plandaki detayları flu hale getirerek daha net fotoğraflar çekebilirken, Gif animasyon özelliğiyle de eğlenceli görüntülere imza atabilirsiniz.

Asus Zenfone Live inceleme: Pil performansı

Telefonda çıkarılamaz 3000mAh pil yer alıyor. Bu pil, tek şarj ile 2 günlük kullanım sunabiliyor. Ayrıca, ayarlar kısmından pil modlarına gittiğinizde, sizi birçok farklı pil kullanım profili ve bir de özelleştirilmiş mod karşılıyor. Buradan ihtiyaçlarınıza uygun olan seçeneği işaretleyerek enerji kullanımını daha verimli hale getirebilirsiniz.

Ürünün inceleme videosunu görmek için buraya tıklayınız

Haberin Devamı