Magazin Sosyal medyada Murat Övüç tepkisi

Sosyal medyada Murat Övüç tepkisi

Paylaş
Sosyal medyada Murat Övüç tepkisi

Her gün artan kadın cinayetlerine gelen tepkiler kadar çirkin yorumlar da yapılıyor. Bu yorumlardan biri de sosyal medya fenomeni Murat Övüç'ten geldi. Pınar Gültekin cinayetinin ardından yapılan bu yorum herkesi çileden çıkardı.

27 yaşındaki Pınar Gültekin vahşice katledildi. Bu yürek yakan haberin ardından sosyal medya ayağa kalktı, devlet büyüklerinden yardım istendi. Herkes üzüntüsünü bir şekilde dile getirdi. Üzüntüsünü paylaşanların dışında, çirkin ve kadına şiddeti meşrulaştıracak tarzda yorum yapanlar da vardı. Bunlardan biri de sosyal medya fenomeni Murat Övüç'tü.

Haberin Devamı

Murat Övüç, kendisine yöneltilen mikrofona yaptığı açıklama ile herkesi çileden çıkardı. İşte o açıklama:

Ne olacak bu kadınlar? Şiddete uğradık, tacize uğradık, bizi vurdular… Tutun dilinizi! Kadın her zaman erkeğin bir adım gerisinde olmak zorunda. Bizim kadınlar maalesef ki adama saydırıyorlar, küfür ediyorlar, gaza getiriyorlar. Ee erkekler de…

Bunca kadın cinayeti yaşanırken, her gün bir hayat ışığı söndürülürken söylenen bu sözler sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Twitter'da açılan bir etiketle, Murat Övüç protesto edilmeye başlandı.

Yeşim Salkım'dan tepki

Övüç'ün bu çıkışını ağır bir dille eleştiren Yeşim Salkım da paylaşım yaparak şu sözleri söyledi:

Bak cinsel yönelimin beni hiç ilgilendirmez amaa eğer haddini aşıp da bize kadınlığı öğretmeye kalkarsan seni o takip eden ve arkanda olduğunu zannettiğin kadınlar da kurtaramaz. Sen ve senin gibiler bu ülkede kadının yerini konumlandıracak en son insanlarsınız. 'Kadın erkeğin bir adım gerisindedir' gibi basiretsiz ve çirkin sözlerin yüzünden ve sen ve senin gibi maalesef toplumu yanlış yönlendirenler yüzünden bugün bir genç kadın daha varilden ceset torbasına kondu. Haddinizi bilin! Ettiğiniz küfürlere ve ağzınızdan çıkan sözlere dikkat edin. Hiçbir bilinçli toplum sizi kıymetli bir yere koymaz. 2 kızım var ve senin haddine değil bizim nasıl yürüyeceğimiz. Sana bir psikolog tavsiyesi...

Haberin Devamı

"Beni Hakan Uzan'a benzetti herhalde"

Yeşim Salkım'a yanıt veren Murat Övünç de Salkım'ın eski eşi Hakan Uzan'ı kastederek, "Beni tombul gördü, Hakan Uzan'a benzetti herhalde. Size hiç yakıştıramadım. Sevdiğim saydığım bir insandınız. Beni hedef göstererek kadınlar gözünde linç edemediniz. Ayrıca bu ülkenin cumhurbaşkanına hakaret edemezsiniz. Sizi kınıyorum" dedi.