Spor Sow: Hedefimiz şampiyonluk

Sow: Hedefimiz şampiyonluk

Paylaş
Sow: Hedefimiz şampiyonluk

Fenerbahçe'nin Senegalli oyuncusu Moussa Sow, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu ve tek isteklerinin bu hedefe ulaşmak olduğunu belirtti

Takımın akşam antrenmanı öncesi basın toplantısı düzenleyen Moussa Sow, "Birkaç hafta güzel bir dinamik yakaladık. Hepimiz hedefimizin ne olduğunu biliyoruz. Tek isteğimiz bu hedefimize ulaşmak. Sezon başından beri oynadığımız her maç çok önemliydi. Belki bazı dönemlerde çok fazla puan kaybı yaşadık. Şu anda önümüzde bizi bekleyen 7 maç var ve hata yapma hakkımız kalmadı. Şu anda Eskişehir maçıyla başlıyoruz, Kasımpaşa maçıyla da bu yolu bitireceğiz" ifadelerini kullandı.

Liderliğin sürekli el değiştirmesiyle ilgili olarak Sow, "Böyle heyecanlı geçen lig gerçekten bizi de heyecanlandırıyor. Büyük takımların birbirleriyle çekiştiği bu lig gerçekten son derece önemli ve son derece heyecan verici. Şu anda lideriz ama bizi bekleyen 7 tane zorlu maç var. Hata yapma hakkımız yok. Arkamızdaki rakiplerimiz bu hatalarımızı bekliyor. Sürekli bizi takip durumda olacaklar. Aynı ciddiyetle devam etmeliyiz" dedi.

"ŞU ANDA FENERBAHÇE'YE VE BAŞARIYA KONSANTRE OLMUŞ DURUMDAYIM"

Transfer haberleriyle ilgili sorulan soruya, "Böyle haberler çıkabilir, bu tür haberler normaldir. 3 senedir buradayım. 3 senedir bana gidecek misin diye soruyorlar, ben de aynı cevabı veriyorum. Sezon sonunda bakarız diye konuştum her zaman. Bu sezon da aynı cevabı veriyorum sezon bir bitsin sezon sonu yolumuza bakarız. Şu anda Fenerbahçe'ye konsantre olmuş ve tamamen bu sezonki başarıya odaklanmış durumdayım" cevabını verdi.

"BİZİ DÜŞÜRMESİ BEKLENEN BİR OLAYDI AMA..."

Silahlı saldırının bir çok kişiyi etkilediğini belirten Moussa Sow, "Silahlı saldırı olayı sadece beni değil birçok insanı etkiledi, ben bu olaya takılıp kalmadım. Allah'a şükür hayatta kaldık ve önümüze bakmak zorundayız. Üzücü bir olaydı, kötü bir olaydı. Böyle olaylar maalesef olabiliyor, bunu yapan insanlar normal psikoloji içinde olan insanlar değildi. Olaydan sonra iyi bir şekilde yolumuza devam edebildik, iyi bir şekilde ayağa kalktık. Çok iyi bir reaksiyon gösterdik. Gerçekten ayağa kalkmayı çok iyi bir şekilde başardığımızı düşünüyorum. Bizi düşürmesi beklenen bir olaydı ama biz iyi bir reaksiyon gösterip yolumuza devam ettik" diye konuştu.

"TÜRK FUTBOLU'NUN İMAJINI OLUMSUZ ETKİLEDİ"


Bu olayın Türk Futbolu'nun imajını olumsuz etkilediğini ifade eden Sow, "Yurtdışında oynayan birçok arkadaşım hemen aradı son derece olumsuz tepkiler verdi. Nasıl böyle bir şey olabilir diye sordular. Biz bu ülkeye futbol oynamaya geldik, bu ülkedeki insanların göz zevkine hitap etmeye geldik, saha içerisinde futboldaki yeteneklerimizi göstermeye geldik. Nasıl bir olay yaşanabilir diye sordular. Böyle bir olayı yaşadık Bazı insanlar futbolun ötesine gitti, futbolun dışına çıktılar" dedi.

"FİKSTÜR AVANTAJI YORUMLARI SAÇMALIK, HER MAÇ ZOR"

Fikstür avantajı yorumlarını saçmalık olarak değerlendirdiğini söyleyen Senegalli oyuncu, "Fikstür avantajı yorumları saçmalık. Çünkü her maç zor. Bizim de her maçımız zor, rakiplerimizin de zor. Maçları sahaya çıkıp kazanmak zorundayız. Maçları oynamadan sonucu bilemeyiz. Ben böyle yorumlara katılmıyorum. Bizi bekleyen her maç çok önemli ve zor. Bir avantaj olarak görmüyorum.

"DEMBA BA'YA YAPILAN BESTELERİ DUYDUM"


Vatandaşı Demba Ba'ya yapılan bestelerle ilgili sorulan soruyu Sow, "Demba Ba ile çok sık vakit geçiriyorum. Çok yakın bir arkadaşım ve sık vakit geçirdiğim için tabii ki onun için yapılan besteleri duydum. Bu onun çok iyi şeyler başardığını gösteriyor. Onun için çok daha güzel günler gelir umarım. Her yerde duyuyorum bazen Fenerbahçeliler'den bile duyuyorum. Büyük bir başarıya ulaştı umarım bu şekilde devam eder" şeklinde cevapladı.

"ATATÜRK'ÜN ÇOK GÜZEL ŞEYLER YAPTIĞINI DUYDUM"


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili sorulan bir soruya Sow, "23 Nisan hakkında biraz önce çocuklarla çektirdiğim fotoğrafa kadar fazla bilgi sahibi değildim. Güzel bir fotoğraf çektirdim. Atatürk hakkında çok fazla şey duydum, insanlar bana fazlasıyla bahsettiler. Türkiye için ne kadar önemli olduğunu, çok güzel şeyler yaptığını duydum" cevabını verdi.

"HAKEM HATALARINA TAKILIP KALMAMAK LAZIM"

Hakemlerin sahaya maçı en iyi şekilde yönetmek için çıktıklarını belirten Sow, "Hakemlerin görevi sahada maçı yönetmek. En iyi şekilde yönetebilmek için sahaya çıkıyorlar. Onlar da insan, onlar da hata yapabilir. Bir gün bizim lehimize başka bir gün başka bir takım lehine hata oluyor. Başka takımların lehine çok fazla hata oluyordur. Ama bunlara takılıp kalmamak lazım. Biz Fenerbahçe'yiz biz her maçı kazanmak istiyoruz. İnsanlara keyif vermek, futbolumuzu oynamak bu şekilde yolumuza devam etmek istiyoruz. Hakemler de insan. Bazı anlarda hata yapabilirler" şeklinde konuştu.

Forvet oyuncuları olarak kendilerini geliştirmek için, hücumda etkinliği artırmak için çok iyi bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Sow, "Bu sezon gol atmakta sıkıntı çektiğimiz dönemler oldu. Böyle şeyler futbolda olabilir. İnsanlar forvet oyuncularını suçluyor, bu normaldir. Ben kendi adıma söyleyebilirim ki biz forvet oyuncuları olarak gerçekten kendimizi geliştirmek için hücumda etkinliğimizi artırmak için çok iyi bir şekilde çalışıyoruz" diye konuştu.

"DAHA FAZLA GOL ATMAK, TAKIMA KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUM"

Son olarak kendi performansını değerlendiren Moussa Sow şu ifadeleri kullandı:

"Performansımdan memnun olduğunu söyleyebilirim. Tabi daha iyisini yapabilirdim, daha fazla gol atabilirdim. Ama ben en uçta oynayan oyuncu değilim, sol tarafta görev alıyorum. Belki kaleye biraz uzak olduğum için daha zor oluyor. Ama elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Sahada olduğum sürece en iyisini yapmak ve çok sayıda gol atmak istiyorum. Ben Fenerbahçe için çabalıyorum. Takıma faydalı olmaya çalışıyorum. Başarılı bir sezon geçirdiğime inanıyorum. Daha fazla goller atmak takıma katkı sağlamak istiyorum."

Haberin Devamı