Gündem Soylu’dan taciz iddiasına yanıt: Polisin ezilmesine müsaade etmeyiz

Soylu’dan taciz iddiasına yanıt: Polisin ezilmesine müsaade etmeyiz

Paylaş
Soylu’dan taciz iddiasına yanıt: Polisin ezilmesine müsaade etmeyiz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Dayanışma Derneği’nin Ankara Sakarya Caddesi’nde yaptığı eylemde üniversite öğrencisi Merve Demirel’in gözaltına alındığı sırada sivil bir polisin cinsel tacizine uğradığı iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Mahkemede görüşeceğiz. Elimizde öyle bir belge var ki evladımıza tacizci diyen alçaklar gereğini görecek." dedi

Haberin Devamı

Soylu, "Yasa dışı eylem yapıp direnirseniz, uyarılardan sonra ‘karga tulumba’ gözaltına alınırsınız. Eğer taciz varsa üzerine ilk biz gideriz. Hayatı kendi gibi düşünmeyenleri tacizle geçenlerin ‘Babası FETÖ’den ihraç, kardeşi DHKP-C’li proje kadın’ üzerinden polisi ezmesine müsaade etmeyiz” ifadesini kullandı

TBMM Genel Kurulu’nda da olay tartışıldı. CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, olayın araştırılmasını isteyerek Ankara Emniyeti ve İçişleri Bakanı Soylu’nun açıklamalarını eleştirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise Soylu’nun açıklamalarından haberi olmadığını belirterek şöyle konuştu: “Merve Demirel’le alakalı olayı biz şiddetle reddediyoruz.

Haberin Devamı

Bir suç duyurusu var. Olayın kastla mı olduğu... Kast mı var, taksir mi var, hata mı var, yanlışlık mı var, kim hata yaptı; bunun takipçisiyiz... Dün FETÖ’yle alakalı bağlantı kurulmasını reddettiğimizi, bu açıklamanın doğru olmadığını ifade ettik. Bir kadına bu muamele olamaz, olamaz ama o görüntülerin tamamını seyrettiğinizde... O kadar kısa bir şey ki... Olayı masumlaştıran, küçülten, değersizleştiren hiçbir ifade kullanmıyorum. Hiçbir kadın böyle bir muameleyi göremez. Bunu yapan kişi de hangi saikle yapmışsa saikiyle doğru orantılı cezasını alır.”