Gündem Sözleşmeli öğretmenlik başvuru sonuçları ve mülakat yerleri açıklandı mı?

Sözleşmeli öğretmenlik başvuru sonuçları ve mülakat yerleri açıklandı mı?

Paylaş
Sözleşmeli öğretmenlik başvuru sonuçları ve mülakat yerleri açıklandı mı?

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması ile ilgili süreç devam ediyor. 26 Mart – 1 Nisan tarihleri arasında başvuru işlemlerini gerçekleştiren adaylar sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerlerini merak ediyor. İşte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri…

Sözleşmeli öğretmen atamaları için başvuru süreci 26 Mart’ta başlamıştı. Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmenlik başvuru sonuçlarını ve szölü sınav yeri bilgilerini açıkladı. İşte sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri…

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) ataması yapılacak 20 bin sözleşmeli öğretmen kadrosu için adayların ön başvuru sonuçları ve sözlü sınav yeri bilgileri açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) internet sitesinden sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav yeri bilgileri erişime açıldı. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ile MEB’in sitesinden sözlü sınav yerlerini öğrenebilecek.

Sözlü sınav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecek. Adaylar en fazla 20 eğitim kurumu için elektronik ortamda tercihte bulunabilecek.

Tercihler herhangi bir il veya ilçe milli eğitim müdürlüğüne onaylatılacak.

Açıklanan başvuru takvimine göre, sözlü sınavlar, 12-30 Haziran'da yapılacak ve sonuçlar 4 Temmuz'da ilan edilecek. Sözlü sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, 8-10 Temmuz'da alınacak, 16 Temmuz 2019'da sonuçlandırılacak.

Haberin Devamı

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU SONUÇLARI VE MÜLAKAT YERLERİ İÇİN TIKLAYIN

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ZORUNLU HİZMET SÜRESİ NE KADAR?

Sözleşmeli öğretmenlerin zorunlu hizmet süresinin kısaltılması, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi toplantısında gündeme gelmişti.

Halihazırda 4+2 olarak uygulanan zorunlu hizmet süresinin, 3+1 olarak yeniden düzenleneceği, toplantıda konuşulan konular arasında yer almıştı.

HANGİ BRANŞTAN KAÇ KİŞİ ALINACAK?

Branş bazında kontenjan bilgilerini açıklayan Milli Eğitim Bakanlığı, en fazla kontenjanı 2.011 kişi ile Sınıf Öğretmenliği alanına ayırdı. Bu kontenjanı takip eden diğer branşlar ise, 1.960 kişi ile İngilizce ğretmenliği, 1.922 kişi ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği oldu. Rehberlik alanı için yapılacak olan alım sayısı 1.120, Türkçe Öğretmenliği alanı için ise 1.149 olarak açıklandı.