Gündem Sperm skandalına 3 yıl istemi

Sperm skandalına 3 yıl istemi

Paylaş
Sperm skandalına 3 yıl istemi

Münevver Karabulut'un iç çamaşırına başka bir cesetten sperm bulaşmasında sorumlu oldukları iddia edilen üç Adli Tıp Kurumu görevlisi hakkında 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor

Etiler'de başı kesilmiş halde cesedi bir çöp konteynerinde bulunan 17 yaşındaki Münevver Karabulut'un otopsi raporu 18 Mayıs 2010 tarihinde açıklandı.

Uzman doktor Nurettin Nezih Anolay, Dr. Yavuz Kabakuş ve otopsi yardımcısı Bekir Bayrak'ın imzalarını taşıyan raporda, Münevver'in iç çamaşırı ile üzerine giydiği şortun arka kısmında 3 adet kan ve sperm örneği bulunduğu belirtiliyordu.

YARDIM EDERKEN OLMUŞ!

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Karabulut'un otopsisinde uzman doktor Nurettin Nezih Anolay, doktor Yavuz Kabakuş ve otopsi yardımcısı Ahmet Şahin'in görev yaptığı belirtildi.

Şahin savcılığa verdiği ifadesinde, bulaşmanın ne zaman gerçekleştiğini hatırlamadığını ifade ederek, "Bulaşma, otopsi işlemi sırasında diğer teknisyen arkadaşına yardım etmem sonucu oluşmuş olabilir. Göreve yeni başlayan bayan teknisyenlerin tek başlarına cesedi çevirmekte zorlanmaları nedeniyle zaman zaman onlara yardım ediyorduk" dedi.

HER İKİ MUAYENEDE DE AYNI ELDİVENLER

İddianamede, Karabulut'ın iç çamaşırında tespit edilen kanla karışık sperm lekesinin, aynı gün çok sayıda kot kırığı, iç organ ve büyük damar yaralanması bulunan Nafi Cakcak'ın ölü muayene ve otopsi işlemine de yargım ettiği anlaşılan otopsi teknisyeni Ahmet Şahin'in her iki muayene ve otopside aynı eldiveni kullanması nedeniyle ortaya çıktığı sonucuna varıldığı belirtildi.

Sanıkların "görevi ihmal" suçunu oluşturduğu belirtilen iddianamede, Anolay, Kabakuş ve Şahin'in 6 ay ile 2'şer yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istendi.

İddianameye inceleyen Bakırköy 6. Sulh Ceza Mahkemesi, sanıkların eylemlerinin "görevi kötüye kullanmak" suçunu düzenleyen ve 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası isteniyor.

Şeyma ULUSOY/İSTANBUL (DHA)