Gündem Spermler 3 sanığın da değil

Spermler 3 sanığın da değil

Paylaş
Spermler 3 sanığın da değil

Adana'da boğulduktan sonra atıldığı ormanlık alanda belden aşağısı çıplak bulunan Berrin Akmansoluk'tan elde edilen spermlerin, yargılanan 3 sanığa ait olmadığı anlaşıldı

Sarıçam ormanlarında, 27 Ekim 2009’da, kocasından yıllar önce boşanan bir çocuk annesi Berrin Akmansoluk’un cesedi vatandaşlar tarafından bulundu.

Akmansoluk’un en son birlikte olduğu iddia edilen arkadaşları Jandarma Astsubay Başçavuş 37 yaşındaki Murat Okur ile oto alım satımı yapan 25 yaşındaki Gökhan Can ve aynı yaştaki Nurullah Bedir gözaltına alındı.

Sanıklar, ifadelerinde karşılıklı birbirlerini suçladı. Can ile Bedir tutuklandı, astsubay tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Haklarında ‘cinsel saldırı ve kasten öldürme’ suçundan 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan sanıklar 7’inci kez çıktıkları duruşmada yine birbirlerini suçladı.

“İKTİDARSIZSIN DEDİ”

Sanıklardan Nurullah Bedir, olay gecesi astsubay Murat Okur’u kendi evine bıraktıktan sonra, Can ve Akmansoluk ile birlikte çorba içmek için Kozan’a giderken, ormanlık alana geldiklerinde Can ile Akmansoluk’un dışarı çıktıklarını belirterek, “Ben cinsel ilişkiye gireceklerini düşündüm. İkisi tartışmaya başladı.

Berrin, Gökhan’a ‘iktidarsızsın’ diye hakaret etti. Gökhan da küfrediyordu. Yanlarına gittim, ayırırken Gökhan bana da vurdu. Ben de yola çıktım, 10- 15 dakika sonra Gökhan da geldi. Berrin’i sorduğumda sinirlenip dövdüğünü, başkasının onu almaya geleceğini söyledi” dedi.

“BEN UYUMUŞUM”

Olay akşamı trafik kazasına karıştıklarını ve olay yerinden astsubay Murat Okur’un getirdiği araçla Bedir’in evine döndüklerini anlatan Gökhan Can ise, “Biz Nurullah’ın evine döndük, Murat olay yerinde kaldı.

Eve geldiğimizde Nurullah ile biz eve çıktık, Berrin araçta kaldı. Ben üzerim ıslandığı için elbise istedim. Üzerimi değiştirdikten sonra kanepeye uzandım, uyumuşum. Bir süre sonra Nurullah’ın sesi üzerine uyandım. Ben öldürme olayına katılmadım. suçsuzum” diye kendini savundu.

KİMLİĞİ ASTSUBAY SAPTAMIŞ

Cinayetle bir ilgisinin olmadığını savunan astsubay Murat Okur, öldürülen Akmansoluk’u arkadaşları kanalıyla tanıdığını ileri süren şöyle dedi: “Çorba için Kozan’a gitmeye karar verdiler.

Ben araçtan inip, Bedir’in evine gittim. Aradan 15 dakika geçmişti ki, kaza yaptıklarını öğrendim. Olay yerine gittim. Nurullah, Gökhan ve Berrin benim getirdiğim araçla gittiler.

Beni de jandarma ekipleri bıraktı. Ben Nurullah’ın evinde otururken, Nurullah ve Gökhan geldi. Berrin’i evine bıraktıklarını söylediler. Geceyi Nurullah’ın evinde geçirdik. Ceset bulunduktan sonra Berrin’in kimliğini ben tespit ettim, ailesine de haber verdim.”

KİMİNLE OLDUĞU ARAŞTIRILACAK

Akmansoluk’tan elde edilen spermle sanıkların DNA’ları ile yapılan karşılaştırılmasında spermin sanıkların dışındaki bir kişiye ait olduğunun anlaşıldı.

Bunun üzerine mahkeme heyeti, sanık Gökhan Can’ın avukatı M. Rahmi Yalçın’ın talebi üzerine, kadınla en son kimin cinsel ilişkiye girdiğinin tespiti için, kadının kendi cep telefonuyla görüştüğü erkeklerin araştırılmasına karar verdi.

Ayrıca Bedir’in mahkemeye gönderdiği ihbar mektubunda ‘Berrin Akmansoluk’un Astsubay Murat Okur ile sevgili olduğu ancak kadının Okur’u mesai arkadaşıyla aldattığı, bu yüzden astsubayın Berrin’i öldüreceğini kendilerine söylediği’ şeklindeki iddiası üzerine Okur’un mesai arkadaşlarının da DNA örneklerinin alınmasına karar verilerek duruşma ertelendi.

Mehmet KAYMAK/ADANA (DHA)