Gündem Spor salonuna 'oruç' davası

Spor salonuna 'oruç' davası

Paylaş
Spor salonuna 'oruç' davası

İstanbul'da, üyesi olduğu spor salonundan Ramazan'da sözleşmesinin dondurulmasını isteyen iş kadını, talebinin kabul edilmemesi üzerine olayı mahkemeye taşıdı

İş kadını Tuğba Çalkılıç (35), başta Bebek olmak üzere İstanbul'un pek çok yerinde şubesi bulunan ünlü bir spor salonuyla bir yıllık abonelik sözleşmesi imzaladı.

Haberin Devamı

Yıllık ücreti 5 bin lira olan spor salonuyla yaptığı sözleşme sırasında, sözlü olarak Ramazan ayında sözleşmesini dondurma garantisi alan Çalkılıç, geçtiğimiz günlerde bunu hayata geçirmek için kapısını çaldığı spor salonu yetkililerinden olumsuz yanıt aldı.

'ORUCUNU BELGELE' DEDİLER

Kendisinden sözleşmenin dondurulması için belge istenen Çalkılıç, soluğu avukatının yanında aldı. Avukat Mahmut Savaş'a, Tüketici Mahkemesi'nde dava açması için yetki veren Çalkılıç, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Burası daha önce de benzer bir sorun yaşadığım bir spor salonuydu. Bunun üzerine başka bir spor salonu ile anlaşmıştım. Eski salonumdan tekrar aranıp, bu konuda garanti verilince yeniden sözleşme imzaladım. Ramazan ayı yaklaşınca bununla ilgili dilekçemi vermek için başvurdum. Bana dondurmanın mümkün olmadığını söylediler. Benden oruçlu olduğuma dair belge getirmemi istediklerinde şoke oldum. Kendilerinden talepleri ile ilgili yazılı bir belge alıp, avukatıma başvurdum. Özgürlüğümü kısıtlamaya kimsenin hakkı yok."

Haberin Devamı

Çalkılıç'ın avukatı Mahmut Savaş ise, "Böyle bir davanın daha önce açıldığını sanmıyorum. Bir spor salonuna, din hürriyeti ile alakalı ilk davayı biz açacağız. Alınacak kararın çok dikkat çekici olacağı kanaatindeyim" dedi.