Spor 73 yıllık rekor kırıldı! Uğur Aktaş, bronz madalya kazandı

73 yıllık rekor kırıldı! Uğur Aktaş, bronz madalya kazandı

Paylaş
73 yıllık rekor kırıldı! Uğur Aktaş, bronz madalya kazandı

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda karatede erkekler kumite 75 kiloda Uğur Aktaş, İranlı Sajjad Ganjzadeh'e mağlup oldu ve bronz madalya kazandı. Uğur Aktaş ile 13. madalyaya ulaşıldı ve 73 yıllık rekor kırıldı. Tokyo 2020, Türkiye'nin en çok madalya kazandığı olimpiyat oldu.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen 32. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda karate müsabakaları Nippon Budokan'da yapıldı.

Haberin Devamı

Kumite 75 kiloda tatamiye çıkan Uğur Aktaş, yarı final maçında İranlı Sajad Ganjzadeh ile karşılaştı. Müsabakaya iyi başlayan 25 yaşındaki milli sporcu, ilk saniyelerden yukodan aldığı puanla 1-0 öne geçti. Daha sonra İranlı sporcuya 2 puan veren Uğur, son anlarda 2-2'lik eşitliği yakaladı ancak rakibine shensu avantajıyla mağlup olarak final şansını kaçırdı. Uğur, olimpiyatı bronz madalya alarak tamamladı.

73 YILLIK REKOR KIRILDI

Türkiye, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda topladığı 13 madalyayla tarihinin en çok madalya kazandığı olimpiyatı yaşıyor.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da devam eden 32. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda ay-yıldızlı sporcular, 2 altın, 2 gümüş ve 9 bronz olmak üzere 13 madalyayı boynuna taktı.

Haberin Devamı

Türkiye, Tokyo 2020'deki bu başarısıyla sayı bakımından Londra 1948'i (6 altın, 4 gümüş, 2 bronz) geçerek tarihinin en çok madalya topladığı organizasyonu yaşadı.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda madalya kazanan milli sporcular şöyle;

Altın: Mete Gazoz (Okçuluk), Busenaz Sürmeneli (Boks)

Gümüş: Eray Şamdan (Karate), Buse Naz Çakıroğlu (Boks)

Bronz: Hakan Reçber, Hatice Kübra İlgün (Tekvando), Ferhat Arıcan (Cimnastik), Rıza Kayaalp, Yasemin Adar, Taha Akgül (Güreş), Ali Sofuoğlu, Merve Çoban, Uğur Aktaş (Karate)

İŞTE UĞUR AKTAŞ'IN İLK SÖZLERİ;

Çok mutluyum. Kazanabileceğim bir maçtı ama maçın içinde sakatlığım oldu. Sonlarda beni çok zorladı. Nasibimizde bu varmış. Altın olmasını çok isterdim ama olmadı. Dua eden ve destek veren herkesten Allah razı olsun. Performansım gayet iyiydi, en iyi olduğum maç bu oldu ama sonunda bronzda kaldık. Sakatlığım olduğu için ileriye doğru gidemedim. Karatenin etkisini olimpiyatta hissettirdik. 13 madalyada katkımız olduysa ne mutlu bize.

AA