Basketbol Bahçeşehir Koleji'nden play-off yolunda dev adım
Paylaş
Bahçeşehir Koleji'nden play-off yolunda dev adım

Bahçeşehir Koleji, erteleme maçında, güçlü rakibi Darüşşafaka’yı 82-73 devirip, bu sezon 15. galibiyetini elde etti. Ev sahibi ekip bu galibiyetle play-off'lar öncesinde önemli bir zafere imza atmış oldu.

 

ING Basketbol Süper Ligi’nde 23. haftanın erteleme maçında Bahçeşehir Koleji, evinde konuk ettiği Darüşşafaka’yı 82-73 mağlup ederek, playoff yolunda büyük avantaj yakaladı. Bu sezon 15. galibiyetini alan Bahçeşehir Koleji, cumartesi günü evinde Gaziantep Basketbol ile oynayacağı maç öncesinde de büyük moral buldu. KIRMIZI EJDERHALAR HIZLI BAŞLADI Karşılaşmaya; Langston Hall, Muhammed Baygül, Jamal Jones, Berkay Candan ve Oğuz Savaş ilk beşi ile başlayan ev sahibi ekip ilk periyodu 20-14 önde kapattı. Kırmızı Ejderhalar üstünlüğünü ikinci çeyrekte de sürdürdü. Pota altında büyük mücadelenin yaşandığı ilk yarı sonunda, ribauntlarda 17-12 Bahçeşehir Koleji’nin üstünlüğü vardı. Soyunma odasına gidilirken skor 38-37 Bahçeşehir Koleji lehineydi.

Haberin Devamı

Üçüncü çeyrekte fark açıldı
Üçüncü çeyrekte boyalı alanı daha iyi kullanan ev sahibi ekip, çeyreğin bitimine 3 dakika 46 saniye kala 11 sayılık üstünlük sağladı: 52-41. Çeyrek sonunda fark 10 sayıydı: 61-51.Oyunun son bölümünde ise büyük heyecan vardı. Darüşşafaka dış atışlarla farkı eritmek istediyse de serbest atışlarda aynı başarıyı gösteremedi. Üstünlüğü rakibine bırakmayan Bahçeşehir Koleji karşılaşmayı 82-73 kazandı.

Ernak: Önemli bir zafer kazandık

Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Erhan Ernak galibiyetin ardından; “Play-off yolunda oldukça kritik bir galibiyet aldık” dedi. Ernak şöyle devam etti: “Tabii ki işimiz bitmedi. Cumartesi günü yine evimizde Gaziantep Basketbol’la oynayacağız ve hafta içinde FIBA Europe Cup’ta final serimize başlayacağız. Rakibimiz Darüşşafaka’yı mücadelesinden ötürü tebrik ederiz. Bugün tribünde ve ekranları başında bizi destekleyen Bahçeşehir Koleji ailesine teşekkür ederim.”

Haberin Devamı

Berkay'dan 250. sayı
Berkay Candan 16. dakikadaki basketi ile Bahçeşehir Koleji forması altında 250. sayısına ulaştı

SALON: Ülker Spor ve Etkinlik
HAKEMLER: Mehmet Şahin, Kerem Baki, Tolga Edis
1. PERİYOT: 20-14 DEVRE: 38-37 3. PERİYOT: 61-51 SONUÇ: 82-73