Basketbol NBA'de Nikola Jokic üst üste ikinci kez MVP seçildi
Paylaş
NBA'de Nikola Jokic üst üste ikinci kez MVP seçildi

NBA'de normal sezonun en iyi oyuncusuna verilen MVP ödülü Nikola Jokic'in oldu. Geçtiğimiz sezon da ligin en değerlisi seçilen Sırp pivot Nikola Jokic üst üste ikinci kez bu ödülün sahibi oldu. Jokic, bu ödül için Philadelphia 76ers'tan Joel Embiid ve Milwaukee Bucks'tan Giannis Antetokounmpo ile beraber finale kalmıştı.

NBA'de normal sezonun ardından play-off heyecanı tüm hızıyla devam ederken, sezonun ödülleri de sahiplerini teker teker buluyor. En Çok Gelişim Kaydeden Oyuncu (MIP) Ja Morant, Yılın Çaylağı (ROY) Scottie Barnes, Yılın Savunmacısı Marcus Smart seçilirken, sezon MVP'si de belli oldu.

Haberin Devamı

MVP yarışında Denver Nuggets'tan Nikola Jokic, Philadelphia 76ers'tan Joel Embiid ve Milwaukee Bucks'tan Giannis Antetokounmpo finale kalan isimler olmuştu. Geçtiğimiz yıl ödülün sahibi olan Nikola Jokic, Shaquille O'Neal'ın 2000 yılında kazanmasının ardından ligde MVP seçilen ilk pivot olmuştu.

ESPN'den Adrian Wojnarovski'nin aktardığı bilgiye göre Nikola Jokic, Embiid ve Antetokounmpo'yu geride bıraktı ve üst üste 2. kez MVP ödülünü kazandı.

Bu sezon 74 maça çıkan 27 yaşındaki oyuncu, maç başına 33.5 dakikada 27.1 sayı, 13.8 ribaund 7.9 asist 1.5 top çalma ve 0.9 blok ortalamaları tutturdu. Sırp pivotun sayı ve ribaund rakamları kariyerinin en yüksek rakamları olurken, asist ortalamasında da ligde 8. sırada yer aldı. Jokic ayrıca %58 saha içi isabeti ve %81 serbest atış isabeti ile sezonu tamamladı. Jokic ayrıca bir sezonda 2000 sayı 1000 ribaund ve 500 asist barajlarını aşan tarihteki ilk oyuncu olmuştu.

Haberin Devamı

NBA'de birden fazla kez en değerli oyuncu seçilen 15. isim olan Jokic'in MVP seçildiğine dair resmi açıklamanın bu hafta içerisinde yapılması bekleniyor.

TAKIMIN İKİ KİLİT İSMİ YOKKEN PLAY-OFF'A KALDILAR

Sezona Jamal Murray'den tamamen yoksun bir şekilde başlayan ve başarılı oyuncudan hiç yararlanamayan Denver, Michael Porter Jr'ı da sadece 9 maçta kullanmasına karşın sezonu Batı Konferansı'nda 6. sırada tamamlamayı başardı. Play-off'larda Golden State Warriors ile eşleşen Denver Nuggets, seriyi 4-1 kaybetmişti.

Geçtiğimiz sezon 16 kez triple-double yapan Jokic, bu sene bu sayıyı 19’a çıkardı. Jokic, 5 maç üst üste 35 veya daha fazla sayı kaydederek double-double yaptı ve Karl Malone’dan sonra bunu başaran ilk oyuncu oldu.

EMBIID VE GIANNIS'İ GERİDE BIRAKTI

MVP yarışında Jokic’in en büyük rakipleri Joel Embiid ve Giannis Antetokounmpo’du. Oylamayı 2. bitiren Embiid, sezonu 30.6 sayı – 11.7 ribaund ortalamalarıyla tamamladı ve 2000 yılında Shaquille O’Neal’dan sonra sayı kralı olan ilk pivot oldu.

Yakın geçen oylamada 3. olan ve geçtiğimiz sene Finaller MVP’si ödülünü kazanan Giannis Antetokounmpo ise sezonu 29.9 sayı – 11.6 ribaund – 5.8 asist ortalamalarıyla bitirmişti.

Haberin Devamı