Diğer Sporlar Gazi Koşusu 2022 ne zaman? 96. Gazi Koşusu’nda hangi atlar var? Ödül ne kadar?
Paylaş
Gazi Koşusu 2022 ne zaman? 96. Gazi Koşusu’nda hangi atlar var? Ödül ne kadar?

Gazi Koşusu bu yıl 96. kez start alacak. Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana kesintisiz olarak düzenlenen koşu her yıl milyonlarca vatandaş tarafından takip edilirken, koşuya katılacak atlar da ilgi odağı olmaya devam ediyor. Peki, Gazi Koşusu ne zaman 2022? 96. Gazi Koşusu’nda hangi atlar var? İşte bu yılki koşu hakkında detaylar…

2022 Gazi Koşusu için geri sayım başladı. Bu yıl 96.’sı düzenlenen koşu ilk olarak 10 Haziran 1927 tarihinde düzenlenmiş ve 2 bin metrelik yarışın kazananına 2 bin lira ödül verilmişti. Şimdi gözler, ülkenin en prestijli yarışı olan Gazi Koşusu’nun tarihine ve yarışacak atlarına çevrildi.

Haberin Devamı

GAZİ KOŞUSU NE ZAMAN 2022?

İstanbul Veli Efendi Hipodromu’nda gerçekleşecek 2022 Gazi Koşusu, 26 Haziran Pazar günü koşulacak.

2400 metre çim pistte gerçekleşen Gazi Koşusu’nun kazananına 2 milyon 500 bin TL ödül verilecek

96. GAZİ KOŞUSU’NDA HANGİ ATLAR VAR?

96. Gazi Koşusu’nda hangi atların yarışacağı henüz belli olmadı. Konuyla ilgili gelişmeler yaşandıkça haberimizde bulabilirsiniz.

GAZİ KOŞUSUNUN TARİHÇESİ

Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nın yaşandığı dönemlerde Ankara'daki at yarışlarını kendi himayesinde yaptırıyordu. Bununla birlikte Atatürk, at yarışlarının modern toplumlar için sosyal bir ihtiyaç olduğunu vurgularken, fırsat buldukça yarışları hipodromda takip ediyordu. 1927 yılında verdiği emirle Gazi Koşusu'nun düzenlenmesini istedi.

Gazi Koşusu ilk kez 10 Haziran 1927 tarihinde düzenlendi. Atatürk ile İsmet İnönü’nün birlikte izlediği koşuyu Ali Muhiddin Hacıbekir'in sahibi olduğu "Neriman" ve jokeyi İhsan Atçı kazandı. 2 bin metre mesafede düzenlenen yarışın birincilik ikramiyesi ise 2 bin lira oldu.

Haberin Devamı

Sonraki yıllarda bu önemli koşuyu Cumhurbaşkanları İsmet İnönü "Olgo", Celal Bayar ise "Cap Gris Nez" isimli safkanlarıyla kazandı. İstanbul'da ilk defa 1968 yılında düzenlenen Gazi Koşusu'nda ise birinciliği Burhan Karamehmet'in "Asuvan" adlı safkanı elde etti.