Diğer Sporlar Kış Paralimpik Oyunları açılışı ne zaman başlıyor? 2022 Paralimpik Oyunları Google Doodle oldu!
Paylaş
Kış Paralimpik Oyunları açılışı ne zaman başlıyor? 2022 Paralimpik Oyunları Google Doodle oldu!

2022 Kış Paralimpik Oyunları’nın, Google’da Doodle olmasıyla dikkatler milyonların izlediği yarışmalara çevrildi. 9 ülkeden 650'nin üzerinde sporcunun yer alacağı organizasyon 4 Mart’ta Ulusal Pekin Stadı’nda gerçekleştirilen açılış töreninin ardından başlayacak. Peki, 2022 Kış Paralimpik Oyunları açılışı hangi kanalda? İşte, Paralimpik Oyunları hakkında bilgiler…

2022 Kış Paralimpik Oyunları, Çin Pekin'in ev sahipliğinde 4 Mart tarihi itibariyle başlıyor. Özle günlerde doodle yapan Google, bu uluslararası organizasyonu da unutmadı ve 2022 Kış Paralimpik Oyunları’nı doodle olarak ana ekranına taşıdı. Dünya genelinde milyonlarca izleyici ise 2022 Kış Paralimpik Oyunları açılışını ve müsabakaları heyecanla bekliyor…

Haberin Devamı

2022 KIŞ PARALİMPİK OYUNLARI AÇILIŞI HANGİ KANALDA?

4-13 Mart tarihleri arasında, Çin'in başkenti Pekin'de gerçekleştirilecek 2022 Kış Paralimpik Olimpiyatları’nın müsabakaları TRT Spor, TRT Spor Yıldız ve Eurosport ekranlarından izlenebilecek.

PARALİMPİK KIŞ OYUNLARINDA HANGİ KATEGORİLER VAR?

Çin’in Pekin şehrinde gerçekleşecek Paralimpik Kış Oyunları'nda yarışmacılar,

  • Biatlon
  • Alp disiplini
  • Tekerlekli sandalye körlingi
  • Kayaklı koşu
  • Buz hokeyi
  • Snowboard
  • Kızak kategorilerinde yarışacak.

PARALİMPİK OYUNLARI NEDİR?

Paralimpik oyunları, İngilizce’de engelli anlamına gelen "paralyzed” ve "olympic" kelimelerinin birleşmesinden meydana gelir. Bu oyunlara, çeşitli engelli gruplarından sporcuların katılır. Çok sporlu bir etkinlik olan Paralimpik Oyunları yaz ve kış olmak üzere iki dönemde de gerçekleştirilir. Tüm Paralimpik Oyunları Uluslararası Paralimpik Komitesi tarafından yönetilir.

İlk kez 1976'da düzenlenen Paralimpik Kış Oyunları'nda şimdiye kadar Almanya, 137 altın, 121 gümüş ve 106 bronz olmak üzere toplam 364 madalya kazandı. Almanya'yı 330 madalyayla Norveç 313 madalyayla ABD takip ediyor.

Haberin Devamı