e-spor 1907 Fenerbahçe Espor'un hedefi Zula Süper Ligi’nde şampiyonluk
Paylaş
1907 Fenerbahçe Espor'un hedefi Zula Süper Ligi’nde şampiyonluk

1907 Fenerbahçe Espor ile dünya genelinde 16 milyondan fazla oyuncu tarafından oynanan Zula’nın sahibi Türk şirketi InGame Group arasında 2 yıllık iş birliği anlaşması imzalandı

1907 Fenerbahçe Espor, dünya genelinde 16 milyondan fazla oyuncu tarafından oynanan Zula’nın sahibi Türk şirketi InGame Group’la iş birliği anlaşması yaptı.

Haberin Devamı

Ülker Stadı’ndaki Fenerium mağazasında düzenlenen basın toplantısına 1907 Fenerbahçe Espor Başkanı Sina Afra ve InGame Group Kurucu Ortağı Genco Alp katılırken, iş birliği anlaşmasının 2 yıllık olduğu duyuruldu.

Toplantıda konuşan Sina Afra, iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "1907 Fenerbahçe Derneği olarak yaklaşık 2 yıl önce bu dünyaya girmeye karar verdik. Esporun inanılmaz bir potansiyel olduğunu düşündük. Zula bizim için çok önemli. Zula bizi heyecanlandırıyor çünkü Türkiye’den doğan bir oyun. 16 milyon oyuncusu var. Hedefimiz Zula Süper Ligi’nde şampiyonluk. 1907 Fenerbahçe Espor olarak, gençlerin sporunun espor olduğunu biliyoruz. Türk takımları bir gün Çin’de forma satacaksa, bu espor sayesinde olacaktır." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Esporun geleceğin sporu olduğuna vurgu yapan Afra, "12-24 yaş grubu ağırlıklı bir kitle, espor oynuyor. Türkiye’de bu yaş grubunda 11 milyon kişi var ve 4,5 milyonu espor oynuyor. 1907 Fenerbahçe Derneği olarak bu gençlere dokunmak istiyoruz. Bence 10-15 yıla kadar bu alanda olmayan bir spor kulübü kalmayacak." şeklinde konuştu.

InGame Group Kurucu Ortağı Genco Alp ise sektöre 2012 yılında girdiklerini hatırlatarak, şunları kaydetti: "Yıllar süren emeklerle 2015 yılında öncelikli olarak Türkiye’de, daha sonra da dünyanın farklı coğrafyalarında Zula, oyunseverlerle buluştu. 100’ü aşkın ülkede 16 milyon kişi, bu Türk oyununu oynuyor. Türkiye’de birçok uluslararası oyundan farkımız var. Espor dünyası içinde Türk oyunculara katkı vermek en büyük amacımızdır. 2018 yılı içinde 8 milyon lira yatırım yaptık. Zula Süper Ligi ve diğer turnuvalarımız var. Espor, geleceğin en büyük spor organizasyonu olarak dünyada ismini duyurdu. Bu anlaşmada emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Toplantıyı Fenerbahçe Kulübünün yönetim kurulu üyeleri Fethi Pekin, Mustafa Kemal Danabaş ile Simla Türker Bayazıt da takip etti. AA