Spor Ergin Ataman Galatasaray'da

Ergin Ataman Galatasaray'da

Paylaş
Ergin Ataman Galatasaray'da

Galatasaray Medical Park, Beşiktaş Milangaz ile sözleşmesi sona eren başantrenör Ergin Ataman ile anlaşmaya vardı. Beşiktaş Milangaz'ın sponsorsuz kalmasının ardından Ergin Ataman, Oktay Mahmuti ile yolları ayrılan Galatasaray Medical Park'ın başına geçti.Sarı-kırmızılı takım, bu sezon Eurocup'ta mücadele edecek.

ATAMAN: 3 YILLIĞINA ANLAŞTIM

Ergin Ataman, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ile yaptıkları görüşmede, Aysal'ın kendisine Galatasaray Medical Park'ı Türkiye ve Avrupa'da zirveye taşımak istediklerini anlattığını ifade ederek, “Bu projenin içinde beni görmeleri bana onur verdi. Ünal Aysal ile yaptığım görüşmede 3 yıllığına anlaştım” dedi.

Beşiktaş Milangaz ile tarihi günler yaşadığını kaydeden Ataman, artık önlerine bakacaklarını dile getirdi.

BEŞİKTAŞLILARA TEŞEKKÜR ETTİ

Ataman, anlaşmanın ardından mikro blog sitesi twitter'dan şu mesajı gönderdi:

"Sevgili BJK'li dostlarım tarihi sezonumuzda verdiğiniz büyük destek için teşekkür ederim. Bu satırları yazmak çok zor, hakkınızı helal edin."

YILLIK 700 BİN EURO

Beşiktaş Milangaz'ın başında sezonu üç kupayla kapatan Ergin Ataman'ın, Galatasaray'dan yıllık 700 bin euro alacağı öğrenildi.

DEMİRÖREN DESTEĞİNİ ÇEKTİ


Demirören Şirketler Grubu, sezonu 3 kupayla kapatan Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı ile olan sponsorluk anlaşmasını sona erdirdi. Yapılan açıklamada; Beşiktaş camiasına, Beşiktaş Yönetim Kurulu’na, siyah beyazlı renklere gönül vermiş taraftarlara, Başantrenör Engin Ataman, Şeref Yalçın ve basketbol takımının tüm oyuncularına teşekkür edilerek, Demirören Şirketler Grubu’nun önümüzdeki sezon Beşiktaş Basketbol Takımı’nın sponsorluğuna devam etmeyeceği belirtildi.

"TEK ŞANSIMIZ (DEVAM) DENMESİYDİ"

Milangaz'ın desteğini çekmesinden sonra Ergin Ataman, ilk açıklamayı hurriyet.com.tr'den Ali Can Yaycılı'ya yaptı.

Ataman'ın açıklamaları şöyle:

"Ben 10 gündür Beşiktaş'tan teklif bekliyordum. Milangaz'ın Beşiktaş'tan desteğini çekmesinin ciddi bir sıkıntı olacağını düşünüyorum. Hazırda bulunan bir sponsor yok, 10 gündür herkes için ciddi sıkıntılar oldu. Anlaşanlar takımlarıyla anlaştı. Ben çok üzgünüm, böyle olmasını istemezdim. Bu sene büyük bir şey başardık, tarihi bir başarıya imza attık. Bunun da kalıcı olmasını istiyordum. Tek şansımız da Milangaz'ın 'devam' demesiydi. Galatasaray'dan bana bir teklif var. Zaten Unics Kazan'dan da ciddi bir teklif olduğunu daha önce söylemiştim. 'Önceliğim Türkiye ya da yurt dışı' diyemem. Önceliğim proje."

SPONSORLUK NEDEN DEVAM ETMEDİ


Geçtiğimiz sezon Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı'nın Milangaz sponsorluğu ile yakaladığı başarıya rağmen, yeni sezonda anlaşmanın yenilenmemesinin en önemli nedeninin siyah-beyazlı taraftarların Demirören ailesine karşı olan olumsuz tutum olduğu öğrenildi. Özellikle geçen sezon takımın bir çok maçında kulübün eski başkanı Yıldırım Demirören adına olumsuz tezahüratlarda bulunulması ve Demirören Şirketler Grubu adına olumsuz pankartlar açması şirketin sponsorluğu yenilememesinde etken olduğu kaydedildi.

TWITTER YORUMLARI


@sercantaskiran: Galatasaray'ın yeni politikasi Trabzon'dan sonra BJK'nin adamlarını toplamak! Bknz: Ergin Ataman.
@irfanbstn: Ergin Ataman Galatasaray'da. Beşiktas taraftarı, Ataman'ı değil O'nu elde tutamayanları suçlamalıdır. Basketbolun imparatorudur Ergin Hoca.
@alperen_cesur: Oktay hocanın attığı temelleri Ergin Ataman başarılara taşır inşallah.
@Kartallizma_03: Ergin Ataman suçlu değil, buradaki suçlu sponsor işini halledemeyip elinden kaçıran yönetimdir.
@_snnbr_: Euroleague'de oynayacak takımın varken, Eurocup'da oynayacak takımı çalıştırmak... Çok komiksin Ergin Ataman!
@ekobjkgrgn: Sayın Ergin Ataman yaptıkların için teşekkürler. Sakın sponsoru bahane etme, geçen sezon başı takıma geldiğinde Milangaz sponsordu sanki!
@Muratcan5291: Beşiktaş'ın çocuğunu elinden aldık, yeni koç Ergin Ataman. İnşallah hayırlı olur, bol kupalı seneler geçiririz.
@BurakBrt: Ergin Ataman çok iyi bir Galatasaraylıdır. Zaman zaman antipatik tavırları olsa da Türkiye'nin kağıt üzerinde en BAŞARILI antrenörüdür.
@Gulfem_Byrktr: Ergin Ataman iyi bir koç olabilir, ama Oktay Mahmuti bir başkaydı ya. O aileden biriydi.
@ScorpionWasHere: Senin de AŞKIN Yalanmış Yalanmış... Ergin Ataman!
@sinansilsupur: Şunu da söylemek gerek; ayıpların en büyüğü yönetimde olsa da, Ergin Ataman'ın yaptığı da ayıptır, Galatasaray'ın yaptığı da.
@therockkulaa: Ergin Ataman, Galatasaray'da başarılı olamaz. Çünkü Oktay Mahmuti gibi bir adamı yollayıp sonra da Beşiktaş'ın çocuğu bir adamla olmaz!

Haberin Devamı