Spor Fenerbahçe'de Jesus'tan Ferdi Kadıoğlu kararı! Yeni sezonda...

Fenerbahçe'de Jesus'tan Ferdi Kadıoğlu kararı! Yeni sezonda...

Paylaş
Fenerbahçe'de Jesus'tan Ferdi Kadıoğlu kararı! Yeni sezonda...

Transferde sol beke takviye yapmak isteyen F.Bahçe’de teknik direktör Jorge Jesus Ferdi Kadıoğlu ile ilgili flaş karar aldı.

Fenerbahçe’de yeni sezon hazırlıkları sürüyor. Teknik direktör Jorge Jesus, oyuncuları kendi orijinal pozisyonlarında kullanmayı düşünüyor. Bu isimlerden biri de Ferdi Kadıoğlu. Hollanda’da oynadığı dönemlerde orta sahada yaratıcı oyuncu pozisyonunda forma giyen yıldız futbolcu daha sonra kanatlarda kendini göstermişti.

Haberin Devamı

Geçen sezona kadar sarı-lacivertliler de kanatlarda ofansif anlamda Ferdi’yi kullanmıştı. Geçen sezonun başında Vitor Pereira’nın göreve gelişi ile 3’lü sistemde savunma yönüyle ön plana çıkmıştı. İsmail Kartal da göreve geldikten sonra bu durumu bozmadı, Ferdi sol bekte forma giymeye devam etti. Alışık olmadığı bir bölgede forma giymesine rağmen 22 yaşındaki futbolcu kendini bu bölgede geliştirdi ve milli takıma kadar yükseldi.

Yeni sezonla birlikte Ferdi’nin pozisyonunun değişmesi gündemde. Şu anda Fenerbahçe’de sol bek transferi için çalışmalar sürüyor. İmkanlar dahilinde bu bölgeye takviye yapılırsa Ferdi yeni sezonda ofansif karakteriyle sahada yer alacak. Teknik direktör Jorge Jesus da ilk geldiği gün yaptığı açıklamada ön bölgeye yaratıcılık katmak istediğini ifade etmişti. Ferdi de yeteneği ve çabukluğu ile buraya katkı sağlayacak isimlerin başında geliyor. Sezon içinde sol bekte sıkıntı yaşanırsa milli yıldız bu bölgede de kullanılabilir.

Haberin Devamı

Zaten Jorge Jesus ve ekibi de takım içerisinde yaptıkları analiz ve raporlamada Ferdi Kadıoğlu’nu beğenmişlerdi. Ayrıca A Milli Takım’da ay-yıldızlı forma altındaki maçları da yakından takip edildi.

Transfer çalışmaları devam eden sarı-lacivertlilerde kale, savunma ve kanat bölgesine takviye için mesai sürüyor. Emre Mor’un Karagümrük’ten transferi son anda bir sürpriz olmazsa gerçekleşecek.

Kaleci için de Ertuğrul Taşkıran ismi ön planda. Ertuğrul’u Trabzonspor da istiyor. Bu transfer için Kasımpaşa’ya ödenecek bonservis bedeli belirleyici olacak. Sarı-lacivertlilerin bu isimler dışında alternatif yerli oyuncular için de planları hazır. Öte yandan orta sahada 6 numara transferi için de temaslar söz konusu.

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nde 2. ön eleme turundaki rakibi Dinamo Kiev sezonu açtı. Sarı-lacivertliler ile olan maçını Polonya’nın Lodz kentinde oynayacak olan Ukrayna ekibi, antrenmanını teknik direktör Mircea Lucescu yönetiminde Romanya’nın başkenti Bükreş’te yaptı.

Sarı-lacivertliler ikinci hazırlık maçını bugün saat 18.00’da Arnavutluk ekibi KF Tirana ile oynayacak. Karşılaşma Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde olacak ve Fenerbahçe Youtube kanalı bir kez daha karşılaşmayı canlı olarak yayınlayacak.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de 2022-23 sezonu kamp programı açıklandı. Sarı-lacivertliler 1-7 Temmuz tarihleri arasında Avusturya’nın Graz şehri yakınlarında Bad Radkersburg bölgesinde kampa girecek. Fenerbahçe burada 2 Temmuz Cumartesi günü Sırbistan ekibi FK Partizan ve 6 Temmuz Çarşamba günü Macaristan temsilcisi Mol Fehervar ile karşı karşıya gelecek. Maçlar Graz kentindeki Merkür Arena’da gerçekleştirilecek.

Senad Ok / Milliyet