SporFırtına derbide fişi erken çekti

Fırtına derbide fişi erken çekti

Fırtına derbide fişi erken çekti

Karadeniz derbisinde Trabzonspor evinde Çaykur Rizespor’u Zubkov ile geçti. Maça hızlı başlayan bordo-mavililer, Ukraynalı yıldızının 6 dakikada attığı 2 golle 3 puanı kaptı.

Süper Lig’de dün oynanan Karadeniz derbisinde zafere Trabzonspor uzandı. Geçen hafta Fenerbahçe’den 4 gollü bir mağlubiyet alan bordo-mavililer camia ile barışma karşılaşması olarak gördüğü Rizespor mücadelesinden 3 puanı aldı. Maça çok hızlı başlayan Trabzonspor golü de erken buldu. 15’te Malheiro’nun getirdiği topta ceza alanına demarke giren Zubkov sol ayak içiyle harika bir vuruş yaptı. Bordo-mavilileri 1-0 öne geçirdi. Ukraynalı yıldız, 6 dakika sonra da bu defa Mustafa’nın pasını gole çevirdi: 2-0. Trabzonspor ikinci yarıda savunma güvenliğini öncelikli tutarak mücadele etti. Simon Banza ile bulduğu bir gol VAR’dan döndü. Çaykur Rizespor’da Varesanovic art arda gördüğü kartlarla takımını 10 kişi bıraktı. Trabzonspor, Fatih Tekke yönetiminde en rahat maçını çıkartarak Karadeniz derbisinden 2-0’lık skor ve 3 puanla ayrıldı. 90 dakika bitiminde taraftarlarıyla beraber kutlama yaptılar. 4 maçtır kazanamayan Çaykur Rizespor ateş hattının hemen üzerinden uzaklaşamadı.

Haberin Devamı

4 DEĞİŞİKLİK YAPTI

Fatih Tekke, Fenerbahçe derbisini 4-1 kaybeden 11’den 4 ismi değiştirdi. Arif Boşluk, Lundstram, Batista Mendy ve Okay Yokuşlu kulübeye çekildi. Yerlerine Folcarelli, Batagov, Nwakaeme ve Ozan Tufan oynadı.

ZORU BAŞARIYORLAR

Fatih Tekke, Rizespor karşısında alınan 3 puan sonrası oyuncularını övdü. Tekke “Oyuncularım zoru başarıyor. Oyunun tamamında ön alan baskısı yapmaya çalışıyoruz. Biraz daha basit oynamak gerekiyor; bunu yaparsak daha da iyi olacağız” dedi. Genç çalıştırıcı, Ozan ve Folcarelli’ye özel olarak teşekkür etti. Arka adalesinde çekme olan Draguş’un birkaç hafta kendileriyle olamayacağını belirtti.

AKYAZI KRALI

Karadeniz ekibine ara transfer döneminde katılan Oleksandr Zubkov iç saha maçlarında bambaşka bir kimliğe bürünüyor. Ukraynalı yıldız, Hatayspor ve Göztepe’nin ardından 3 ve 4. gollerini de yine Akyazı’da attı. Önce Malheiro’nun pasında nefis bir ayak içi plase ile köşeyi buldu. Ardından da Mustafa Eskihellaç’ın getirdiği topu 90’a yolladı. Tek asisti de yine Şenol Güneş Stadı’nda Gaziantep FK’ya karşıydı.

Haberin Devamı