Futbol 4 büyükler de istemişti! İtalyanlar duyurdu: Pato Türkiye'de! Ters köşe yaptı, yeni takımı...
Paylaş
4 büyükler de istemişti! İtalyanlar duyurdu: Pato Türkiye'de! Ters köşe yaptı, yeni takımı...

Türkiye'de adı farklı transfer dönemlerinde dört büyüklerle adı anılan Brezilyalı golcü Pato, Süper Lig yolunda. İtalyan basının transfere dair son detayları paylaşırken oyuncunun Türkiye'de anlaşma aşamasında olduğu takımı da yazdı...

Yeni sezonda UEFA Konferans Ligi'nde mücadele edecek olan yeşil-beyazlılar iyi bir golcüyle kadrosunu güçlendirmeyi hedeflerken, önemli bir Transfer iddiası ortaya atıldı. Süper Lig'de geçen sezonu 3. sırada bitirerek önemli bir başarıya imza atan Konyaspor, gözünü transfere dikti. İtalyan basınında yer alan haberde; Konyaspor'un, Brezilyalı golcü Pato ile transfer görüşmesi yaptığı aktarıldı. Tecrübeli futbolcunun, kariyerindeki bir sonraki durağı bulduğu ifade edildi.

Haberin Devamı

Çizme basını, haberi 'Alexander Pato, Türkiye yolunda. Milan'ın eski yıldızı Konyaspor'la görüşüyor' başlığıyla duyururken, iddialar Konyaspor cephesinde de heyecan yarattı. Tuttomercato'nun haberine göre; MLS ekibi Orlando City ile 5 ay sonra sözleşmesi bitecek olan Brezilyalı forvet için Yeşil-Beyazlılar yoğun mesai harcıyor.

Şu anda Orlando City formasını giyen Pato, bu sezon 20 maça çıkarken 4 gol, 3 asistlik performans sergiledi. Kariyerinde; Milan, Chelsea, Villarreal gibi Avrupa'nın önde gelen kulüplerinde forma giyen Pato, hemen hemen her dönem Türk takımlarının transfer gündemindeydi.

Öyle ki oyuncunun adı farklı transfer dönemlerinde Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ev Trabzonspor'la da anıldı.

Haberin Devamı

HÜCUMUN FARKLI NOKTALARINDA OYNAYABİLİYOR

Tam adıyla Alexandre Rodrigues da Silva (Pato), Brezilya'nın Parana eyaletine bağlı Pato Branco ilçesinde dünyaya geldi. 2 Eylül 1989 doğumlu futbolcu 32 yaşında. Oyuncu aynı zamanda sağ kanat ve sol kanatta da oynayabiliyor.

Alexandre Pato, futbola Brezilya Serie A'nın köklü kulüplerinden Internacional'de başladı. Uzun süre bu takımın altyapısında oynadıktan sonra henüz 16 yaşındayken A Takıma yükseltildi. Internacional'deki bir sezonluk performansı onu Avrupa'da popüler hale getirdi. Özellikle, 2006 yılındaki FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nı kazanan kadroda yer alması popülaritesini artırdı.

MİLAN'DAN 24 MİLYON EURO

AC Milan, 2007 yılında "astronomik" sayılabilecek bir bonservis bedeliyle (24 milyon Euro) 18'lik Pato'yu renklerine bağladı. 18 yaşında geldiği AC Milan'da 6 yıl boyunca oynadı. Fakat Kırmızı-Siyahlılardaki yönetim değişikliği, art arda alınan kötü sonuçlar ve kulübün yeni arayışlar içerisinde olması, Pato'nun Milan'daki sonu oldu.

3 Ocak 2013'te Brezilya'nın bir başka güçlü takımı Corinthians'a (15 milyon Euro) geçen Pato, 1,5 yıllık sürecin akabinde Sao Paulo ve Chelsea'ye kiralandı. Yeni duraklarında da bir türlü beklentilerin altında kalması sebebiyle 2016'da 3 milyon Euro karşılığında Villarreal'e geçti.

ÇİN'DE KENDİNİ GÖSTERDİ

Haberin Devamı

Yarım sezonda LaLiga'da 14 maça çıktı ve 2 gol, 3 asistlik performansla eski günlerini mumla aradı. O dönem Çin futbolunda yapılan yatırımlar, Villarreal için de iyi bir çıkış noktası oldu. 2017'de 6 milyon Euro piyasa değeri bulunan futbolcu, değerinin 3 katına Çin ekiplerinden Tianhai'ye geçti.

Tianhai, Pato'nun eski günlerini hatırladığı duraktı. 2 sezonda 47 maça çıkan Brezilyalı, attığı 30 gol; yaptığı 6 asistle takımının gol yollarındaki tehlikeli isimlerinden biri olarak anıldı. Özellikle 2 yıl içerisinde kırmızı kart görmemesi dikkate değer bir başka noktaydı. Tianhai'de değerine değer katan Pato, bonservis bedeli olmaksızın eski kulübü Sao Paulo'ya döndü. Paulo, Pato'nun kariyeri için ikinci bir şanstı. Fakat sezonu 13 maç, 4 gol; 2 asistle kapattı. Sakatlıklar, formsuzluk ve kondisyon eksikliği ünlü futbolcunun hanesine eksi olarak yazıldı.

6 AY KULÜP BULAMADI

21 Ağustos'ta Sao Paulo'daki kontratı feshedilen Alexandre, 6 ay kulüp bulamadı. Oyuncunun menajerleri dünyanın dört bir tarafındaki kulüplerle görüşmeler gerçekleştirdi. Şubat 2021'de MLS ekibi Orlando City, Pato'ya kontrat götürdü.

Haberin Devamı

Aralık 2022'ye kadar süren kontratı imzalayan Alexandre Pato, burada da beklentilerin bir hayli ötesinde kaldı. 1,5 sezonda 19 maça çıkmasına karşın 3 gol, 3 asistlik katkı sağladı.

Alexandre Rodrigues da Silva (Pato), 16 yıllık futbol kariyeri boyunca 416 maça çıkıp 163 gol attı, 51 kez asist yaptı. 36 kez sarı kart görmesine karşın hiç kırmızı kart cezası almadı. Aynı zamanda 27 kez Milli formayı giyen futbolcu, 10 kez fileleri sarstı.

Fenerbahçe, Tiago Çukur ile 4 yıllık sözleşme imzaladı Fenerbahçe, 19 yaşındaki forvet Tiago Çukur ile 4 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı.