Futbol 5. İslami Dayanışma Oyunları'nda muhteşem kapanış! Milliler madalyaya doymadı
Paylaş
5. İslami Dayanışma Oyunları'nda muhteşem kapanış! Milliler madalyaya doymadı

İslami Dayanışma Oyunları'nın 5'incisi bu yıl Konya'da düzenlendi. Anlamlı organizasyonun kapanış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da katılım gösterdi. 9 Ağustos - 18 Ağustos tarihleri arasındaki muhteşem organizasyonda milli sporcular oldukça etkili performanslar sergiledi.

5. İslami Dayanışma Oyunları'na ev sahipliğini Konya yaptı. Konya 2021'de sporcularımızın gösterdiği başarılı performans dikkat çekti. Muhteşem organizasyonun kapanış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da katılım gösterdi.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu kapanış töreninde açıklamalarda bulundu. Bakan Kasapoğlu, "Bugün bir veda akşamındayız. 54 İslam ülkesinin, binlerce sporcunun, binlerce sporseverin bir araya getirdiği bu güzel buluşmayı yine böylesine güzel bir geceyle nihayetlendirmenin heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz.

5'incisi düzenlenen İslami Dayanışma Oyunları; aynı heyecanla, aynı coşkuyla artarak, güvenerek, birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirme noktasında bir vesile olarak, bir araç olarak yoluna devam edecek. Türkiyemiz'de Mevlana'nın bu hoşgörü ikliminde binlerce kardeşimizi ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduk. Bu buluşmanın asla kaybedeni olmadı. Keyif dolu, mücadele dolu müsabakalardan sonra kazanan kardeşlik oldu.

Haberin Devamı

Kazanan birlik oldu, kazanan beraberlik oldu. Tüm misafirlerimiz bu güzide şehirden, Konya'dan, Türkiye'den yeni dostluklarla, unutulmaz hatıralarla ülkelerine dönüyorlar. Hamdolsun bu anlamlı buluşmada hem sporcu kardeşlerimizin birlikteliği, devlet yöneticilerin birlikteliği, verimli görüşmelerimiz bundan sonraki süreçte İslam ülkelerinin birliği adına da önemli bir temeli, önemli bir miladı da oluşturacak.

Dünyanın daha adil ve daha yaşanılabilir olması noktasında; dünyanın, insanlığın İslam dünyasının birliğine ve beraberliğine ihtiyacı var. Bundan sonraki süreçte birliğimizi, beraberliğimizi daha güçlü kılma adına hem spor alanındaki, hem gençlik alanındaki iş birlikteliklerimizi daha yukarı noktalara taşıyacağız. Elbette 2022 yılının en kapsamlı spor organizasyonunu düzenledik. Burada pek çok emek var, gayret var. Bu emekte, bu güzel tabloda katkısı olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Gençleri kutluyorum" dedi.

SON MADALYALAR

5. İslami Dayanışma Oyunları'nda son altın madalyar, karate kata erkek takımı ve Dilara Bozan'dan geldi. Millilerimiz turnuvanın son gününde kick boksta toplam 18 madalya topladı. 18 madalyanın 13'ü şampiyonlukla geldi. Konya 2021'deki okçuluk mücadelelerinde son günü Yasemin Ecem Anagöz ve Samet Ak'tan gelen altın madalyalar ile sonlandırdık.

Haberin Devamı