Futbol Adnan Polat Galatasaray seçimlerinde desteklediği adayı açıkladı
Paylaş
Adnan Polat Galatasaray seçimlerinde desteklediği adayı açıkladı

Galatasaray'ın eski başkanlarından Adnan Polat, yaklaşan seçimle ilgili konuştu. Polat aynı zamanda Galatasaray'da birçok önemli ismin kulüpten uzaklaştığını ve onları geri döndürmenin yolunu da söyledi.

 

DHA'ya konuşan Adnan Polat'ın sözleri şöyle:

Haberin Devamı

"Hiçbir başkan böyle gönderilmemeli, Burak Elmas acı çekti"

Burak Elmas, kendi döneminde çok acı çekti. Aday olma şekli kabul görmese de kulüp, onu başkan seçti. Ona gerekli saygı ve hürmetin yapılması gerekiyordu. 7-8 ay sonra Galatasaray'a hiç yakışmayan bir kongre ile idari ibrasızlık çıkartıldı. Kumpas türü spekülasyonlar duyduk. İşin aslını çok fazla bilmiyorum. Galatasaray başkanına öyle bir kongre yapılmamalıydı. Üzüldüğünü biliyorum ama hiçbir Galatasaray başkanı bu şekilde gönderilmemeli.

"Çatı aday olmam istendi ama kulüpte nezaketsizlik var"

Son 4-5 senede bana sürekli gelindi. Belli saygınlıkta olan, Galatasaray'daki belli grup liderleri geldi ama kulübün üstünde taşıdığı bir nezaketsizlik var. O da benim kongre ile başlayan idari ibrasızlık meselesi. Galatasaray'ın bunu kaldırması lazım. O ibrasızlık ile birçok isim kulüpten uzak duruyorlar. Bu insanların tekrar kulübün içerisine girmesi gerekiyor. Yargıtay, idari ibrasızlığı yok kabul ediyor. Bu kongrede 'Bir oylama yapın, bunu kaldıralım, yeni bir sayfa açılsın' dedim. Maalesef o adım atılmadı. Neden yapmadıklarını bilmiyorum. İnşallah bundan sonra gelen başkan yapar. Birlik ve beraberliğin ilk adımı bu.

Haberin Devamı

"Dursun Özbek'in projeleri bir adım önde"

Eşref Bey ile genel olarak Galatasaray'ı konuştuk, proje bazlı bir konuşmamız olmadı. Birlik beraberlik, sportif başarı üzerine konuştuk. Dursun Bey, gayrimenkul konusunda benim fikrimi almak istedi. Florya ve Mecidiyeköy projesinden bahsetti. Bunların hesabını kitabını yaptık ve bu gelirler eğer Galatasaray'ın borçlarına ayrılırsa, kulübün borçları bu projelerle sıfırlanıyor. Belli tecrübeleri de var, daha önce başkanlık yaptı. Yeni bir başkan geldiğinde içinde bulunduğu dünyayı anladığında aradan 1 sene geçiyor. Eşref Bey bu konularda iş hayatından geldiğinden tecrübesi vardır ama Dursun Bey daha önce başkanlık yaptığından daha tecrübeli. Dursun Bey bizden destek istedi. Ben de Galatasaray'ın menfaati için her konuda yardımcı olacağımı söyledim. Dursun Bey'in bu anlamda bir adım önde olduğunu düşünüyorum.

Haberin Devamı

"Okan Buruk olabilir"

Bana göre şu dönemde Galatasaray'ı çok iyi tanıyan teknik adamlar var. Okan Buruk'u alabilirler. Başakşehir'i şampiyon yaptı. Türkiye Kupası'nı kazandı. Futbolu bilen, aklı başında, kulübün altyapısından gelen bir spor adamı. Yurt dışından da alabilirler ama bu dönemde alınacaksa tecrübeli, disiplinli bir teknik adam gerekiyor çünkü Florya biraz laçkalaşmış durumda gördüğüm kadarıyla. Özellikle gençlere ve altyapıya önem veren bir teknik adam seçmeleri gerek. Galatasaray teknik direktör sıkıntısı çekmez.

"İbrasızlığım kalkmadan stada bile gelmem"

Gönlümün bir tarafı her zaman Galatasaray'da. Kongre ifade ettiğim idari ibrasızlıklarla ilgili nezaketsizliği kaldırmadığı sürece ben sadece kulüpten içeri oyumu kullanmak için giriyorum. Onun dışında hiçbir aktivitede yokum. Benim dönemimde yapılan stada bile 10 senedir adımımı atmadım. Sadece bana değil, rahmetli Mustafa Cengiz'e, Burak Elmas'a yapılanları ortadan kaldıracak bir nezaket gösterisinde bulunup birlik beraberliği sağladıktan sonra oturup konuşuruz. Bunlar ne zaman yapılırsa o zaman stada adımımı atarım.

Haberin Devamı