Futbol Dev derbi yaklaşıyor! İşte muhtemel ilk 11'ler ve son bilgiler
Paylaş
Dev derbi yaklaşıyor! İşte muhtemel ilk 11'ler ve son bilgiler

Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacak derbi bu akşam 20.00'de başlayacak. 29. hafta maçında karşı karşıya gelecek iki dev takımın mücadelesi NEF Stadı'nda oynanacak ve beIN Sports'tan yayınlanacak. İşte maçın muhtemel 11'leri ve diğer bilgiler...

Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacak derbi maçının saati 20.00. Galatasaray'ın evi NEF Stadı'nda oynanacak maçın orta hakemi Atilla Karaoğlan.

Haberin Devamı

VAR'da ise Yaşar Kemal Uğurlu olacak.

Hava durumu nasıl?

Kar yağışı nedeniyle oldukça sıkıntılı günler geçiren İstanbul'da hava bugün, önceki iki güne nazaran daha iyi. Kar yağışı kesilmiş durumda ancak soğuk bir hava var.

Galatasaray'ın paylaşımına göre maç saatinde NEF Stadı civarında hava sıcaklığı 1 derece olacak.

Rüzgarın hızı 4 kilometre ve kuzeyden edecek. Nem ise yüzde 89.

Muhtemel 11'ler

Galatasaray: Inaki Pena, Omar Elabdellaoui, Victor Nelsson, Marcao Teixeira, Ömer Bayram, Erick Pulgar, Berkan Kutlu, Emre Kılınç, Alexandru Cicaldau, Kerem Aktürkoğlu, Bafetimbi Gomis.

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Valentin Rosier, Domagoj Vida, Serdar Saatçı, Umut Meraş, Josef de Souza, Can Bozdoğan, Rachid Ghezzal, Alex Teixeira, Kenan Karaman, Güven Yalçın

Haberin Devamı

Sakatlıklar, cezalar ve rotasyon

Galatasaray, Barcelona maçı nedeniyle kadrosunda rotasyona gitti. 30 yaş üstü oyunculardan Feghouli, Aanholt ve Babel dinlenecek. Sakatlıktan henüz çıkan Boey ile dinlenmeleri istenen Taylan ve Mostafa da yedek bekleyecek.

Beşiktaş'ta ise sakatlıkları bulunan Atiba ve Josef maç kadrosunda yer aldı. Josef'in ilk 11'de yer alması beklenirken Atiba'nın yedek oturacağı tahmin ediliyor.

Sakatlıklar:

Galatasaray: Yok,

Beşiktaş: Welinton, Pjanic, Oğuzhan, N'Koudou, Mert Günok

Yönetimler ne diyor?

Dev maç öncesi iki yönetim arasında erteleme ve demeç krizi yaşanmıştı. Son dönemin en sert resmi açıklamalarının yapıldığı gerginlikten sonra iki yönetim de sessizliğe büründü ve maç saatini beklemeye başladı. Ahmet Nur Çebi ile Burak Elmas'ın maç saatinde bir araya gelip ortamı yumuşatması bekleniyor.

Ayrıca iki yönetim de oyuncularına galibiyet primi sözü verdi. Galatasaray 1 milyon euro dağıtacağını açıkladı, Beşiktaş'ta ise kişi başı 100 bin lira sözü verildi.