Futbol Erden Timur'dan Alexis Sanchez müjdesi
Paylaş
Erden Timur'dan Alexis Sanchez müjdesi

Transferlerdeki rolüyle dikkat çeken Galatasaray A.Ş. Başkanvekili Erden Timur, kadrolarına kattıkları isimler hakkında açıklamalar yaparken Alexis Sanchez transferindeki son duruma da değindi. Ayrıca Erden Timur, Victor Nelsson'un gelen teklifler sonrası ayrılmak istediğini kendilerine ilettiğini belirtti.

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur, son yapılan Dries Mertens ve Lucas Torreira transferlerine ilişkin sürece değinirken Alexis Sanchez transferindeki son durumu da aktardı. Timur, süreçte Arda Turan ve Hakan Çalhanoğlu'nun da etkisine değindi. Ayrıca Erden Timur, Victor Nelsson'un gelen teklifler sonrası ayrılmak istediğini de kendilerine ilettiğini belirtti.

Haberin Devamı

İşte Erden Timur'un açıklamaları;

"ARDA BÜYÜK G.SARAYLI"

Arda çok büyük bir Galatasaraylı. Her zaman da ne olursa olsun destek olmaya çalışıyor. Transfer sürecinde 4-5 defa telefonla konuştuk. Esasında başka bir oyuncuyla yemek yiyecektik. Onun da tanıdığı. Lucas ve Torreira için öyle bir şey söz konusu değil. Torreira ve Mertens konusu ikna anlamında bitmişti. Mertens 6 gün bekledi. Bu çok önemli bir şey. Herkesin bilmesini bekliyorum. Gözlerimle gördüm, Juventus'un 5 milyon net teklifi vardı.

"BÜTÇEMİZİN SINIRINI GEÇMİYORUZ"

Onun dışında bir çok teklif vardı Mertens'e. Ayrıca Torreira'ya da aynı şekilde. Avrupa'nın büyük kulüpleri. İkna süreci için 20-25 gün uğraşıyorsunuz. Aldıkları maaş ortada. Ama biz de bütçemizin sınırını geçmiyoruz. İki transferle birlikte gidecekleri hesaba katmadan geçen seneki oyuncu bütçesiyle aynı seviyedeyiz. Birçok ikna yolu denedik. Parayla ikna etmek zorunda kalabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

"ARDA'NIN DAHLİ OLMADI"

20 gün hiç rakamın düşmediği oldu. Bu noktada sabır gerekiyor. Ama bizde sabır yok. Lucas, 'Ben geliyorum' diye Okan Buruk'a mesaj attı. Arda'nın gelme sebebi başka bir oyuncuyla ilgiliydi. Bu iki transferle ilgili dahli olmadı Arda Turan'ın. Hakkaniyet çok değerli bir şeydir. 10 yıl önce duyduğum bir lafı söylerken bile şu kişiden duydum diye söylerim. Sporcular ön planda olsun. Hakkaniyete herkesin devam vermesi lazım.

SANCHEZ TRANSFERİ

Birkaç yemek yemek daha gerekiyor (gülerek). Oyunculardan bir tanesi. Bir pozisyon için aynı anda 4-5 bazen de 6-7 oyuncuyla görüşüyoruz. Pazarlık ederseniz eliniz kuvvetli oluyor. Kendinizi mahkum hissetmemeniz gerekiyor. Sanchez çok değerli bir oyuncu ama başka oyuncular da var. Süreç sürüyor.

SÜRECİ BEN YÖNETİYORUM

Süreci ben yönetiyorum. En ufak bir hata yapmak istemiyoruz. Nakış gibi işlemek gerekiyor süreci. Karşıdaki insanlar bizden daha zeki. Bunu fark etmek gerek. En ufak kelimeden bir anlam çıkarabiliyorlar. Seçimden sonra hayatım pozitif yönde değişti. 04:00'ten sonra uyuyoruz. Menajerler de gece çalışıyor (gülerek). En değerli şey samimiyet.

Haberin Devamı

ARSENAL 18 MİLYON EURO İSTEDİ

Torreira için Arsenal 18 milyon euro'dan kapıyı açmıştı. 20 gün fiyat hiç düşmedi. Torreira, Okan Buruk'a mesaj attı "Hocam ben geliyorum" diye.

"Yeniden Avrupa şampiyonu olacağız" diyoruz oyunculara. Bunun lamı cimi yok. Avrupa oynamıyoruz. Geçen sene 13. sırada bitirdik. Herkes soruyor bunu. Bu kadar zor bir durumda başka bir şeye ikna etmeye çalışıyoruz. Sadece oyuncularla değil, eşler, arkadaşlarla görüşüyoruz. Birçok kişiyle konuşuyoruz.

Sanchez için Hakan Çalhanoğlu ile de görüştük. Arda ile de görüştük. Hedefe 20 ok atacaksın, 1 vuracaksın ama 19'u sigortası olacak.

Bizim camiamız büyük bir camia. Büyük takımlar hep böyle davranır. Herkesi bir araya getirmelisiniz. İnsan ne iş yaparsa yapsın, insanları birlik haline getirmek dışında bir amacının olmaması lazım. O zaman değerli oluyor. Şampiyon olunca ne oluyor? Sonunda birbirimize sarılıyoruz. Böyle olmak lazım. Büyük camialar böyledir.

Yeni transferlerle ilgili herkesin içi rahat olsun. Bu kadar fazla yıldız oyuncunun bir mevkiye aynı anda gelmişliği yok. Böyle devam edecek.

Haberin Devamı