Futbol Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan TFF'ye yaylım ateşi
Paylaş
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan TFF'ye yaylım ateşi

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, daha önce duyurulduğu üzere bugün basın toplantısı gerçekleştirdi. Birçok konuya değinen Ali Koç, özellikle TFF ve MHK'ye hayli sert çıktı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un basın toplantısı, 2 saat 34 dakika sürdü.

İşte Ali Koç'un açıklamalarından satır başları:

Haberin Devamı

"Maçımızı dinlenmeden mi yönetecek?"

Trabzonspor maçının tarihi 16 Şubat'ta açıklandı. Zorbay Küçük de 23:55'te açıklandı. Aynı gece Zorbay Küçük kupa maçı yönetti. Maç uzadı, saat 23:20'de TFF, maç tebligatını Zorbay Küçük'e yaptı.

Hakem o gece Alanya'da kalıyor, ertesi gün Adana'ya geçiyor ve sonra İstanbul'a geliyor. Dinlenmesi için 72 saatten az süre var. Bu adam dinlemeden mi maç yönetecek?

"Müdahale ile atandığını düşünüyoruz"

Maç bittikten 20 dakika sonra o hakem başka bir maça atanıyorsa, o maçın gözlemcisinin raporunun da bir kıymeti yoktur. Zorbay Küçük'ün apar topar TS maçına atanmasının altında ne yatmaktadır? Bazı başkanlar arasında bir konuşma yapılmış. Fenerbahçe-Trabzonspor maçına Zorbay Küçük'ün atanmasının müdahale sonucu olduğunu düşünüyoruz. Bize göre bu maça atanan ilk hakem, Zorbay Küçük değildi.

Haberin Devamı

"İrfan Can'ın cezası düştüyse Zorbay Küçük nasıl maç alıyor?"

MHK Başkanı bu kararın daha önce alındığını söyledi. Maçtan önce bilmiyor muydunuz? Bu hafta Zorbay Küçük'e 'Başakşahir - Antalyaspor' maçı verildi, Zorbay Küçük'e düşük not veren gözlemci ile de yollar ayrıldı. Kırmızı kart gören İrfan Can'a 1 maç ceza verildi. Doğrudan kırmızı kart 2 maçtan başlar biliyorsunuz. Demek ki hata olmuş. Ama hatalı olan Zorbay Küçük bu hafta maç alıyor.

"MHK'nin hakem kararına karşıyız"

8 Mart'ta alınan karar, tüm ülke futbolunu karman çorman hale getiren bir adımdır. Ne kadar endişeli olduğumuzu paylaşmakta, üzülerek de haklı çıktığımızı görüyoruz. Fenerbahçe olarak biz bu kararın karşısındayız.

"Lig bu şekilde tamamlanamaz"

Türk hakemlik müessesesi, son 4 ayda yaşadığını yaşamamıştır. Hakemlerden en muzdarip kulüp olarak yeri geldiği zaman hakemlere sahip çıkmasını biliriz. Bu ligin sağlıklı tamamlanması için, hakemlerin içinde bulunduğu psikoloji büyük risk oluşturmaktadır.

Türk futbolunun en önemli kurumlarından biri olan MHK'nın ne kadar acemice, ne kadar kör göze parmak hatalarla yönetildiğini anlatmak. Bu gerçekten liyakatsizlikten mi, güç zehirlenmesinin verdiği özgüvenin eseri midir? Birkaç başkan ve TFF'nin elinde oyuncak olan bir lig oynanıyor.

Haberin Devamı

"MHK Başkanı nasıl bunu söyler?"

MHK Başkanı açıklamasında diyor ki rahat ve hür karar alamayan hakemleri eledik. Bu hakemler son 10-15 yıldır maçları yöneten hakemler. Biz hür ve rahat karar alamayan hakemlerin yönettiği maçları mı seyrettik son 10 yılda. Böyle bir açıklama olabilir mi? Bu söylenir mi? Gerçekse bile söylememen lazım!

"Servet Yardımcı ile derdimiz var!"

Bizim Servet Yardımcı ile bir derdimiz var. 2019/20 sezonunda bir hakemi arayıp küfürler edip tehdit ettiniz mi? Bunun cevabını sizden istiyorum. Bizim açıklamamızın ardından gördüğünüz herkese ağır yeminler ederek, hakem atamalarına karışmadığınızı söylüyorsunuz. Biz de karıştığınızı söylüyoruz. İsterseniz televizyona çıkıp konuşalım. Bu işlerin ne kadar ince yapıldığını bilirsiniz.

"Fırat Aydınus Rizespor'a penaltı vermedi diye..."

Fırat Aydınus, geçen sezon yüksek performansı nedeniyle rica minnet süresi 1 yıl uzatılan hakem. Biz de destekledik. Aynaya bakıp pişman oluyordur keşke diye. Trabzonspor - Malatya maçından sonra bir 5 hafta dinlendi. 25 haftada Altay - Çaykur Rizespor maçına çıkıyor.

Haberin Devamı

Sezon başından beri iyi performans sergileyen bir hakemimiz. Rizespor'a penaltı verilmesi için VAR'a çağrılıyor. Gri pozisyon, kararını değiştirmiyor ve kariyerinin son maçı oluyor. Belki de bu yüzden MHK başkanı cezalandırılman benle alakalı bir karar değil diyor.

"Herkesi istifaya davet ediyorum"

Her şey kaos içinde, TFF ve MHK'deki herkes görevini bıraksın! Servet Yardımcı'yı son kez ikaz ediyoruz, yanlış yolda! Bu saatten sonra, yapacağınız her şeyi, gözümüz kulağımız açık şekilde izliyoruz Servet Bet, dikkatler sizin üstünüzde. Sadece siz değil, bunu yapanlar karda yürüyüp iz bırakmayacak şekilde yapıyorlar. Bir süre bizim stadyumumuza gelmemenizi dostunuz olarak tavsiye ediyorum.

"Kulüpler Birliği Başkanı olabilirim"

10 hafta kala yapılan bu operasyon ligi şaibeli hale getirmiştir. Bugüne kadar Kulüpler Birliği başkanı olmayı düşünmüyordum ama zamanı gelince bakarız. Şu dönem, çok daha reform yapılması gereken bir dönem. Görev düşerse, değerlendirilir.

Haberin Devamı

"İstanbul'un üç büyükleri olmasa..."

Ahmet Ağaoğlu'nun "Anadolu futbolu 4'ten büyüktür" ifadesinin iyi niyetli söylediğini düşünüyorum. Anadolu, 4 büyük, 3 büyük diye ayrıma girmemek lazım. Kötü bir niyet aramıyorum ancak bunu söylersen, 'Türkiye de Trabzon'dan büyük' derler. İstanbul'un 3 büyükleri olmasa, Anadolu kulüplerinin ayakta durabilecek bütçesi olmaz. Dekoderin yüzde 80-90'ını 3 İstanbul kulübü sattırıyor. Bu havuz da Anadolu'ya paylaştırılıyor.

"Trabzonspor hakkıyla bu durumda"

Trabzonspor, ligde açık ara en iyi futbolu oynuyor. Kimsenin çıkıp da 'Hakemler sayesinde puanları alıyorlar' demesini kabul etmem. Çok iyi bir kadro kurdular ve puan fark tesadüf değil.

"Yabancı hakemi onaylarız"

Soru: Yabancı hakem konusu gündeme gelirse kararınız ne olur?

Ali Koç: Lehte oy veririz. Bugünkü durum sürdürülebilir bir durum değil. İyi bir yere gitmiyor.

"35 milyon euro alabilecekken 14 milyon euro alıyoruz"

Fenerbahçe, 30-35 milyon Euro'ya yayın haklarını satabilir ama biz naklen yayın havuzunun içinde olmak istiyoruz. Şu an 14 alıyoruz. Anadolu kulüpleriyle birlikte hep beraber gelişmeliyiz. Çetin rekabet olmalı ki sistemin tümü gelişsin ama her şeyimiz yerlerde. Finans, kalite, Avrupa performansı yerlerde. Milli takım biraz daha yukarıda, inşallah oralarda kalırlar.

"Bir tokatlamadığım kaldı!"

Soru: MHK'ya karşı daha ne kadar sessiz kalmayı düşünüyorsunuz?

Ali Koç: Bir tokatlamadığım kaldı. Daha ne diyeyim?