Futbol Fenerbahçe'de Jesus'un yol haritası belirlendi! O ismin ayrılık ihtimali yüksek
Paylaş
Fenerbahçe'de Jesus'un yol haritası belirlendi! O ismin ayrılık ihtimali yüksek

Yeni sezon hazırlıklarına başlayan Fenerbahçe, kadrosunu büyük ölçüde korumayacak. Büyük olasılıkla teknik direktörlüğe getirilmesi beklenen Jorge Jesus’un 2 aydır A’dan Z’ye takımı incelediğini belirten Ali Koç, 'Biz Jesus’la sadece yemek yemiyor, bunları konuşuyoruz' dedi. Fenerbahçe Başkanı, Mesut Özil’in ayrılık ihtimalinin yüksek olduğunu da ima etti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yeni sezonun yol haritasını belirledi. Önceki gece Beyaz TV canlı yayınında yeni sezon yapılanmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Koç, gelecek ve gidecek futbolculara ilişkin net bilgiler verdi. Teknik direktörlüğe büyük olasılıkla Jorge Jesus’u getireceklerini ima eden Koç’un verdiği bilgiler ışığında 2022-23 sezonunun Fenerbahçe’si şöyle olacak:

Haberin Devamı

1- Teknik direktörlük görevi için sadece 2 aday var: Jorge Jesus ve İsmail Kartal. Gelecek sezon takımı çalıştıracak hocayı pazartesi günü açıklamayı planladıklarını belirten Koç, “Böylece sezon başlamadan çok önce yeni hocamız netleşmiş olacak. Jorge Jesus ya da İsmail Kartal. İkisinden biri teknik direktörümüz olacak ve 13-14 Haziran gibi de sezonu açacağız” dedi.

2- Takımdan 6 futbolcunun gönderileceğini açıklayan Ali Koç, 1’er kaleci, sol bek ve santrfor alınmasının gerekli olduğunu söyledi. Fenerbahçe Başkanı, “Transfer işini teknik direktörlere soracağız. İsmail Kartal takımı biliyor, Jorge Jesus 2 aydır takımı A’dan Z’ye inceliyor. Biz Jorge Jesus’la sadece Yemek yemiyor, bunları konuşuyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

3- Sarı lacivertlilerin, kaleci, sol bek ve santrforun yanı sıra, Nazım Sangare’nin uzun süreli sakatlığı nedeniyle bir de sağ bek alması bekleniyor. Kale için Kasımpaşa’dan Ertuğrul Taşkıran, bonservisi elinde olan Sinan Bolat, sol beke Kasımpaşa’dan Eren Elmalı ve sağ beke de Antalyaspor’dan Bünyamin Balcı düşünülüyor. Ayrıca Konyaspor’da başarılı bir sezon geçiren toper topere Abdülkerim Bardakçı da listede. Santfror mevkisi için ise henüz herhangi bir isim öne çıkmış değil.

'BİR FUTBOLCUDAN FAZLASI ALTAY'

BU sezon takımın en iyileri arasında yer alan Kim Min-Jae ve Miguel Crespo’nun eski teknik direktör Vitor Pereira’nın hediyesi olduğunu vurgulayan Koç, “Kim için bize gelen somut bir teklif yok. Umarım 1 sene daha kalır. Biz onu tutamayacağımızı bilerek almıştık. Umarım 1 sene daha bizimle olur. Altay Bayındır’ı satmayacağız. Bir futbolcudan fazlası Altay. Mert Hakan Yandaş için CSKA Moskova’dan bir faks aldık ancak satmayı düşünmüyoruz. Bu oyuncular iki hoca adayının da listesinde olan isimler” dedi.