Futbol Fenerbahçeli Arda Güler'den Süper Lig tarihine geçen performans
Paylaş
Fenerbahçeli Arda Güler'den Süper Lig tarihine geçen performans

Spor Toto Süper Lig'in 2'nci haftasında Kasımpaşa, Fenerbahçe'yi konuk etti. Sarı-lacivertlilerin Kasımpaşa'yı 6-0'la geçtiği müsabakaya Arda Güler'in performansı damga vurdu. Genç oyuncunun performansı parmak ısırttı. 17 yaşındaki oyuncu tarihe geçti.

Kasımpaşa, Spor Toto Süper Lig'in 2'nci haftasında Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabaka sarı-lacivertlilerin 6-0'lık galibiyetiyle sona erdi. Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler performansıyla hayran bıraktı.

Haberin Devamı

JESUS'TAN ŞANS BEKLEDİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus genç yetenek Arda Güler'i Kasımpaşa maçında yedek kulübesinde başlattı. Sarı-lacivertlilerin genç yeteneği 69'uncu dakikada sarı-lacivertlilerin 4-0'lık üstünlüğü varken oyuna dahil oldu.

STATTA ARDA TEZAHÜRATI

Süper Lig devinin genç on numarası, 69'uncu dakikada Enner Valencia'nın yerine oyuna dahil oldu. Kasımpaşa ve Fenerbahçe tribünlerinde bulunan taraftarlar Arda Güler'in maça girdiği anlarda genç oyuncuyu alkışladı. Arda Güler için stadyumda tezahüratlar yapıldı.

GOLLE PERDEYİ AÇTI

Sarı-lacivertlilerin 17 yaşındaki yıldızı 69'uncu dakikada oyuna dahil olduktan sonra 86'ncı dakikasında rakip fileleri havalandırdı. Miguel Crespo'nun pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Arda Güler, ceza alanına girdi. Rakiplerinden birer birer sıyrılan genç yetenek sol çaprazda dar açıdan düzgün bir vuruşla Ertuğrul Taşkıran'ı geçti. Arda Güler'in golüyle birlikte Fenerbahçe 5-0'lık üstünlüğü yakaladı.

Haberin Devamı

 ARDA'DAN BİR GOL DAHA

Karşılaşmanın 90+2'nci dakikasında Arda Güler yine sahneye çıktı. Fenerbahçe'de Serdar Dursun ceza sahası içi sağ çaprazında topu kontrol etti. Birkaç metre solundaki Arda Güler'e pasını çıkardı. Genç oyuncu sol ayağıyla vuruşunu yaptı ve kaleci Ertuğrul Taşkıran'ın solundan ağları havalandırdı.

TÜM KULÜBE GELDİ

Fenerbahçe'de Arda Güler'in ikinci golü sonrası tüm takım arkadaşları genç futbolcuyu tebrik etmeye geldi. Sarı-lacivertli futbolcular teker teker genç oyuncuyu tebrik etti. Sarı-lacivertli taraftarların yanı sıra Kasımpaşa tribünleri de Arda Güler'i alkışladı.

SÜPER LİG TARİHİNE GEÇTİ

Opta'nın verilerine göre; Arda Güler, Opta’nın bu alanda detaylı analize başladığı 2007/08’den bu yana 5 Süper Lig golüne en genç yaşta ulaşan oyuncu oldu.

Fenerbahçe'nin 6-0'lık galibiyetinin ardından sarı-lacivertli taraftarlar, "Arda takımı buraya getir" tezahüratı yaptı. Sarı-lacivertlilerin kaptanı Altay Bayındır, 17 yaşındaki oyuncuyla özel bir konuşma gerçekleştirdi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus da maçın ardından Arda Güler'le kısa süreli bir toplantı yaptı.

Haberin Devamı

"GELECEĞİ ÇOK PARLAK"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus müsabakanın ardından Arda Güler'in performansını değerlendirdi. Portekizli çalıştırıcı, genç yetenekle ilgili "Arda genç bir oyuncu. Daha öğreneceği çok fazla şey var. Kendini gösterme baskısı altında bazen fazla top kullanabiliyor. Ben de ona kendi futbolunu oyna dedim. Arda'nın geleceği çok parlak, sadece Fenerbahçe'de değil, Türk Milli Takımı'nda da" ifadelerini kullandı.