Futbol Galatasaray seçime gidiyor! Tedbir kararı kalktı
Paylaş
Galatasaray seçime gidiyor! Tedbir kararı kalktı

10. Asliye Hukuk Mahkemesi Galatasaray’da seçim kararının tedbiren durdurulmasına yapılan itirazı kabul etti. İlk takvimde belirlenen tarihlerde seçim gerçekleşecek. Çoğunluk sağlanırsa 23 Nisan'da, sağlanamazsa 30 Nisan'da yeni başkan belli olacak. Başkan adayları ise Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu.

10. Asliye Hukuk Mahkemesi Galatasaray’da seçim kararının tedbiren durdurulmasına yapılan itirazı kabul etti. Galatasaray’da seçim 30 Nisan’da yapılacak.

Haberin Devamı

Olayın geçmişi

10. Asliye Mahkemesi, Galatasaray’ın 26 Mart’ta yapılan mali genel kurulun iptali ve 30 Nisan'da gerçekleşecek seçim için ihtiyati tedbir kararı vermişti.

Valilik, 26 Mart'da düzenlenen olağan mali genel kurulda usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle dava açmış ve 10. Asliye Mahkemesi, 30 Nisan 2022'de gerçekleşmesi beklenen seçimli genel kurul toplantısının tedbiren durdurulmasına karar vermişti.

Galatasaray'ın itirazı şöyleydi:

Değerli Galatasaraylılar,26 Mart 2022 tarihindeki Olağan Genel Kurul toplantımızda ve sonrasında yönetim kurulumuz tarafından alınmış olan kararlara dair, bugün yaşanan hukuki gelişmelere istinaden, Divan Kurulu Başkanlığı, Genel Kurul Divanı, Başkan Adayları ekiplerinden hukukçular ve Kulübümüzün hukukçularından oluşan komisyonun bilgisi dahilinde mahkeme nezdinde tedbir kararına karşılık itiraz dilekçesi tarafımızdan sunulmuştur.Divan Kurulu Başkanlığı, Başkan Adaylarımızın ekipleri ve hukukçularımız bugün bir araya gelerek süreci değerlendireceklerdir.Sürece dair yol haritasını tüm şeffaflığı ile camiamızla paylaşmaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı

Pusulalar belirlendi

Galatasaray Kulübünde 30 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecek olağanüstü seçimli genel kurulda başkanlığa adaylığını koyan Eşref Hamamcıoğlu ile Metin Öztürk'ün oy pusulasındaki renkleri belirlendi.
Gerçekleştirilen kura çekimine göre, seçime Metin Öztürk kırmızı, Eşref Hamamcıoğlu ise sarı renkli oy pusulasıyla girecek.