20 Nisan 2021 - 12:17Son Güncelleme:
Florentino Perez: Talep olursa maçlar 90 dakikadan daha kısa sürebilir
1
Avrupa Süper Ligi'nin başkanı ve Real Madrid başkanı Florentino Perez, futbolun yeniden izlenilebilir bir ürün olması için gereken her şeyi yapacaklarını söyledi. 4 milyar potansiyel izleyiciye ulaşmak için çabaladıklarını söyleyen Perez, gençleri maçlara çekmeyi hedefliyor.
20 Nisan 2021 - 12:17 Son Güncelleme:
2
İspanyol spor kanalı Chiringuito'ya konuşan Florentino Perez, UEFA'ya cevap verdi ve yeni sistemlerindeki planları açıkladı. Perez, öncelikle bir ABD bankasının 6 milyar dolarlık fonlama yapacağını söyledi ancak isim vermedi. Bu bankanın ise JP Morgan olduğu biliniyor.
3
Perez, sözlerine şöyle devam etti:
Ekonomik anlamda sıkıntı yaşıyoruz ve gelirlerimiz azaldı. Artık gençler de futbolla ilgilenmiyor. Bu oyunu ayağa kaldırmak için bunu yapmamız gerekirdi. Sonuçta UEFA'nın kuklası değiliz. Real Madrid, pandemi döneminde 400 milyon Euro kaybetti. Bir çözüm üretmek zorundaydık. Bunun tek yolu, rekabeti artıran maçlar.
4
Bu nedenle Şampiyonlar Ligi yerine Süper Lig'i inşa ettik. Televizyon gelirlerinden başka gelir olmayınca dünyanın en büyük kulüplerinin aralarında oynadığı maçları insanlara izletmek istedik. Gençler maçların çok uzun sürdüğünü söylerse, belki de sürenin bir kısmını kesmemiz gerekecek, bilmiyorum.
5