Futbol Kadın futbolunda skandal! Erkek mi, kadın mı? TFF'nin kararı bekleniyor
Paylaş
Kadın futbolunda skandal! Erkek mi, kadın mı? TFF'nin kararı bekleniyor

Türkiye Kadınlar 3. Futbol Ligi'nde çok konuşulacak bir olay yaşandı. Adana 01 ile Rusumat 04 takımları arasında oynanan maçta Ordu ekibi Rusumat'ın iki erkek futbolcu oynattığı iddia edildi. İki oyuncu maçta toplam 5 gol attı. Adana, durumu TFF'ye taşıdı.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre, Türkiye Kadınlar 3. Futbol Ligi'nde skandal bir olay yaşandı. Adana 01 ile Rusumat 04 takımları arasındaki play-off maçında Rusumat, D.Ö ve S.A isimli oyuncularının erkek olduğu iddia edildi.
D.Ö. ile S.A., erkekti ve mavi kimlik almak için mahkemeye başvurmuşlardı. Ancak henüz mavi kimliklerini alamayan D.Ö. ile S.A., pembe kimlik taşıyorlardı ve kadın statüsündeydi.

Haberin Devamı

Rusumat'tan yapılan açıklamada, "Mavi kimlik için mahkemeye başvurdukları doğru ancak şu an pembe kimlik taşıyorlar ve kadınlar. Yanlış bir durum yok. Kadın kimliğini taşıyan birine erkek diyebilir misiniz?" savunması yapıldı.

Adana cephesi ise, "Maç esnasında, sonrasında herkes bu iki sporcunun erkek olduğunu gördü, hakem dahil herkes şaşkındı. Kadın futbolcularımız, sakallı ablalarıyla maç yaptı" dedi.

Adana ekibin yaptığı itiraz, TFF yönetimince görüşülerek karara bağlanacak.