Futbol Mesut Özil ve Ozan Tufan neden kadro dışı kaldı? Fenerbahçe'den açıklama!
Paylaş
Mesut Özil ve Ozan Tufan neden kadro dışı kaldı? Fenerbahçe'den açıklama!

Fenerbahçe’nin resmi Twitter sayfasından yapılan açıklama ile Mesut Özil ve Ozan Tufan’ın kadro dışı bırakıldığı duyuruldu. Spor gündemine bomba gibi düşüne bu haberin ardından Mesut Özil ve Ozan Tufan neden kadro dışı bırakıldı? araştırmaları yoğunluk kazandı…

Fenerbahçe Spor Kulübü adına Twitter’dan yapılan açıklamada “Futbol A Takımı oyuncularımız Mesut Özil ve Ozan Tufan, alınan karar gereği kadro dışı bırakılmışlardır. Kamuoyuna duyurulur.” ifadeleri kullanıldı. Mesut Özil yaklaşık 1 yıldır sarı lacivertli takımda top koştururken, Ozan Tufan kiralandığı Watford’dan sene başında geri dönmüştü…

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA!

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün resmi Twitter adresinden yapılan açıklamada “Futbol A Takımı oyuncularımız Mesut Özil ve Ozan Tufan, alınan karar gereği kadro dışı bırakılmışlardır. Kamuoyuna duyurulur.” denildi.

MESUT ÖZİL VE OZAN TUFAN NEDEN KADRO DIŞI KALDI?

Takımın bugün yapacağı akşam idmanı öncesinde Samandıra'da gergin anlar yaşandı. Mesut Özil ile Ozan Tufan'ın İsmail Kartal'a sitemi kadro dışı ile sonuçlandı. Sarı-lacivertli forma ile 37 maçta görev alan Mesut Özil, 9 gol atıp 3 asist yaparken, sahada daha fazla kalmak istemesi ve teknik direktör İsmail Kartal'a sitem ipleri gerdi. Edinilen bilgiye göre Mesut Özil hocasına sitemde bulunarak, 'Sahada daha fazla kalabilirdim. Ben de bu takıma katkı vermeye çalışıyorum' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Özil'in ardından Ozan Tufan'ın da sitem etmesi bardağı taşıran son damla oldu. Ozan Tufan'ın, İsmail Kartal'a mücadelelerde görev vermede adaletli olmadığını söylemesi durumu daha da gerdi. Gerçekleştirilen toplantıda sakinliğini koruyan İsmail Kartal, oyunculara yönelik herhangi bir şey söylemezken, konuyu yönetime iletti. 

Yönetimin yaptığı toplantı sonrasında ise alınan kararla Mesut Özil ile Ozan Tufan'ın kadro dışı kalması kararlaştırıldı. İki oyuncunun çalışmalarına takımdan ayrı olarak Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde devam etmesi bekleniyor. 

Fenerbahçe ile 37 maça çıkan Mesut Özil, 9 gol ve 3 asistlik bir performans sergiledi. 2020-2021 sezonunun ikinci yarısı için herhangi bir para almayan 32 yaşındaki futbolcuya 2021-2022, 2022-2023 ve 2023-2024 sezonlarında üçer milyon avro garanti ücret ve toplamda 550 bin euro imza parası ödeneceği açıklanmıştı.

182 maçta forma giyen Ozan Tufan ise 21 gol ve 14 asistle oynadı. Tufan,2015 yılında Bursaspor’dan 7 milyon euro'ya sarı lacivertli ekibe katılmıştı.