Futbol MHK'dan şok karar! Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus artık maç alamayacak
Paylaş
MHK'dan şok karar! Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus artık maç alamayacak

MHK flaş bir karar aldı. Süper Lig'de yer alan hakemlerin listesi güncellendi. Yeni listede Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus'un da aralarında olduğu birçok hakeme yer verilmedi.

MHK, Süper Lig'de görev yapacak hakemlerin listesini düzenledi. Listede Türkiye'nin en kariyerli hakemi olarak görülen Cüneyt Çakır, en önemli hakemlerden biri olan Fırat Aydınus ve tecrübeli hakemler Abdülkadir Bitigen, Alper Ulusoy, Bahattin Şimşek, Ali Palabıyık, Hüseyin Göçek, Mustafa Öğretmenoğlu, Tugay Kaan Numanoğlu, Suat Arslanboğa, Mert Güzenge, Burak Şeker ve Halis Özkahya liste dışı kaldı.

Haberin Devamı

Ligin geri kalanında bu isimler görev yapamayacak. Özgür Yankaya ise sadece VAR'da görev alacak.

Görev alabilecek hakemler ise şöyle: Yaşar Kemal Uğurlu, Halil Umut Meler, Atilla Karaoğlan, Arda Kardeşler, Erkan Özdamar, Ümit Öztürk, Mete Kalkavan, Ali Şansalan, Sarper Barış Saka, Zorbay Küçük, Yasin Kol, Volkan Bayarslan, Kadir Sağlam, Mustafa Kürşad Filiz, Çağdaş Altay

Çakır ve Aydınus şoku

Cüneyt Çakır'ın 2022 Dünya Kupası aday listesinde olduğu biliniyor ancak bu karardan sonra Çakır'ın Dünya Kupası hakemliği de tehlikeye girdi. FIFA, maç formu olmayan bir hakemi istemeyebilir.

TFF, eski kurala göre geçtiğimiz sezon yaş haddinden ötürü hakemliği bırakması gereken Fırat Aydınus için kuralı değiştirmiş ve yaş sınırını artırmıştı. Uğruna kural değiştirilen Aydınus da gözden çıkarıldı.

Haberin Devamı

FIFA listesindeki 3 hakem

Listede yer almayan hakemlerden Cüneyt Çakır, Abdülkadir Bitigen ve Ali Palabıyık FIFA listesinde yer alıyor ve görev gelmesi halinde Avrupa'da maç alabilecekler.

Konuyla ilgili MHK'dan açıklama bekleniyor.

Murat Sancak'ın açıklaması gündeme geldi

Levent Tüzemen: Murat Sancak, Beşiktaş maçının ardından "FETÖ'cüleri temizleyin" demişti. Bu kararı aldıktan sonra açıklama yapmazsanız, bu hakemleri töhmet altında bırakırsınız. Birileri çıksın ve açıklama yapsın. FIFA ve UEFA da bundan rahatsız olur.

Deniz Çoban: Arkadaşlarının yüzüne nasıl bakacaklar?

Deniz Çoban: Şimdi hiçbir MHK üyesi istifa etmeyecek mi? Mevcut 9 üye, gelecekte omuz omuza maç yönettikleri arkadaşlarının yüzüne bakabilecekler mi?

Hakem dünyasında "darbe" iddiası

Haldun Domaç (A Spor): Duyduğum bir istihbarattan bahsedeyim size. Bu 13 hakemin içerisinde bir yeni yapılanma oluşturmaya çalışan isimler olduğu iddiası gitmiş Merkez Hakem Kurulu'nun kulağına gitmiş. MHK'yi devirmeye çalışmışlar. Bu tamamen iddia.