Futbol Süper Kupa Trabzonspor'un
Paylaş
Süper Kupa Trabzonspor'un

Turkcell Süper Kupa finalinde Trabzonspor, Sivasspor ile karşılaştı. Trabzonspor, sahadan 4-0 galip ayrılarak kupanın sahibi oldu.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

Haberin Devamı

51. dakikada sağ kanattan Visca’nın ortasında kaleci Ali Şaşal, topu kontrol etmek isterken bacaklarının arasından meşin yuvarlağı kaçırdı. Boşta kalan topu Cornelius ağlara gönderdi. 2-0

55. dakikada sağ kanattan paslaşarak kullanılan köşe vuruşu sonrası Gradel'in arka direğe ortasında kafalardan seken top sonrası Hakan Arslan’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Uğurcan’da kaldı.

64. dakikada Trezeguet’in ceza yayı üzerinden çektiği şut savunmadan sekerken top sağ çaprazda Larsen’in önünde kaldı. Larsen’in ceza sahasına girerken yerden yaptığı sert şutta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 3-0

74. dakikada ceza sahasında topla buluşan Kouassi, Caner ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Hakem Mete Kalkavan pozisyonu penaltı olarak değerlendirdi.

Haberin Devamı

76. dakikada beyaz noktada topun başına geçen Bakasetas, meşin yuvarlağı kaleci Ali Şaşal’ın solundan ağlara gönderdi. 4-0

Trabzon’da Süper Kupa sevinci Trabzonspor’un Süper Kupa galibiyeti Trabzon’da coşkuyla kutlandı. Millet Bahçesi’nde toplanan taraftar, maçın bitiş düdüğüyle birlikte büyük sevinç yaşadı.

90+2. dakikada Kouassi, ceza sahası içinde Ziya Erdal ile girdiği iki mücadelede yerde kaldı. Hakem Mete Kalkavan VAR uyarısı ile kenara gelerek pozisyonu izledi ve penaltı noktasını gösterdi. Beyaz noktada topun başına geçen Emrehan’ın vuruşunda kaleci Ali Şaşal sağına yatarak gole izin vermedi.



Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından düzenlenen Turkcell Süper Kupa’da Trabzonspor mutlu sona ulaştı. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan müsabakayı bordo-mavililer Cornelius (2), Larsen ve Bakasetas’ın golleriyle 4-0 kazanarak kupanın sahibi oldu.
Spor Toto Süper Lig şampiyonu ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonunu karşı karşıya getiren ve bu yıl 16. kez düzenlenen Turkcell Süper Kupa, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynandı.

Karşılaşmanın ilk yarısını bordo-mavililer Cornelius’un attığı golle 1-0 önde tamamladı. Maçın 2. yarısında etkili bir performans ortaya koyan Trabzonspor üst üste bulduğu gollerle farkı açtı. Cornelius, Larsen ve Bakasetas’ın golleriyle Karadeniz ekibi sahadan 4-0 galip ayrılarak kupanın da sahibi oldu. Müsabakanın ardından düzenlenen kupa töreninde futbolcular tek tek madalyalarına ulaştı. Trabzonspor kaptanı Uğurcan Çakır, Süper Kupa’yı TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin elinden aldı.

Tribünlerde bordo-mavi coşku

Haberin Devamı

Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda kendilerini ayrılan tribünlerin tamamını dolduran Trabzonsporlu taraftarlar bitiş düdüğünün ardından büyük bir sevinç yaşadı. Bordo-mavili taraftarlar kupayı kazanan futbolcularını tribüne çağırarak önce alkışladı, daha sonra üçlü çektirdi. Kupa seremonisi sonrası büyüyen coşku ile taraftarlar şampiyonluk şarkıları söyledi.



Abdullah Avcı ile 3. kupa

Sivasspor’u mağlup eden Trabzonspor, 2010 ve 2020 yılından sonra 3. kez Süper Kupa’ya ulaştı. Karadeniz ekibinde 1,5 yıldır görev yapan Abdullah Avcı, 2’si Süper Kupa, 1’i lig şampiyonluğu olmak üzere 3. kupasını kazandı.




Maçın oyuncusu BİP ile seçildi

Turkcell Süper Kupa finalinin en iyi oyuncusu, BİP üzerinden belirlendi. Karşılaşmanın son dakikalarından kupa seremonisine kadar süren canlı oylamada, BİP kullanıcıları ‘Turkcell Süper Kupa’ kanalından canlı oylamada belirlenen 6 aday arasından en iyi oyuncuyu belirledi. Maçta 2 gole imza atan Andreas Cornelius maçın oyuncusu seçildi. Danimarkalı golcü ödülü aldıktan sonra basın mensuplarına poz verdi.

Haberin Devamı