Futbol Teneffüste kaleye geçti, hayatı değişti
Paylaş
Teneffüste kaleye geçti, hayatı değişti

Tesadüfen keşfedilen Kayseri Gençlerbirliği kalecisi İrem Pehlivan, Kadınlar 3. Lig'de gol yemeyen tek isim oldu. 360 dakikadır gol yemeyen İrem amacının milli takımda forma giymek olduğunu dile getirdi.

8 ayrı grupta 103 takımın mücadele ettiği Türkiye Kadınlar 3. Futbol Ligi'nde, gol yemeyen tek takım olarak Kayseri Gençlerbirliği dikkat çekiyor. Kayseri Gençlerbirliği'nin kalecisi 16 yaşındaki İrem Pehlivan ise tesadüf eseri keşfedilmiş.İrem okulda tenefüste arkadaşları takım kurarken bir kişinin eksik kalması ile kaleye geçmiş, kurtarışları ve başarılı hareketleri öğretmeni tarafından farkedilince de futbola yönlendirilmiş.

İREM FUTBOLA BAŞLAMA HİKAYESİNİ ŞÖYLE ÖZETLİYOR


"İlkokulda teneffüse çıkmıştık. Arkadaşlarım futbol oynarken, 1 kişi eksik olunca benden kaleye geçmemi istediler. Ben de kabul ettim. Maçı beden eğitimi öğretmenimiz de takip ediyordu. Kalede çok başarılı olduğumu görünce beni Yıldırım Beyazıt Şafak kulübüne yönlendirdi. Orada tam anlamıyla futbol ile tanıştım. Performansım sonrasında Kayseri Gençlerbirliği takımına transfer oldum"

FUTBOL ERKEK İŞİ DEĞİL


"İlk başta ben de böyle düşünmüştüm. Ama futbola başlayınca öyle olmadığını gördüm. Çok başarılı futbolcu arkadaşlarım var. Bizler de en az erkekler kadar bu konuda başarılıyız. Özellikle ailemin bana verdiği destek beni bugünlere getirdi. Şimdi tek hedefim milli takım kalesini korumak"

KADIN FUTBOLU TRİBÜNLERDEKİ ŞİDDETİ BİTİRİYOR


Başarılı kaleci kadın futbolunun tribünlerde yaşanan şiddet ve küfür olaylarını azalttığına dikkat çekerek, "Erkek liglerinde yaşanan olaylar bizim liglerimizde olmuyor. Tribünden maçlarımızı takip edenler çok daha dikkatli. Küfür edilmiyor. Bu durum beni sevindiriyor" ifadelerini kullandı.

HOCASINDAN BÜYÜK ÖVGÜ


Kayseri Gençlerbirliği Antrenörü Enes Karakaya da İrem'in performansının çok iyi olduğunu ve bunu başarıya dönüştüreceğini dile getirdi

Karakaya, "Çok iyi çalışıyor. Zaten yeteneği ortada. Bir kaleci için gereken güçlü bir fiziğe sahip. Tekniği ise çok iyi. Derslerinde de başarılı. En büyük artısı ise antrenmanları çok sevmesi. Antrenmanlarda çok çalışıyor. Maçlarda bunun meyvelerini topluyor. Şimdiden birçok 1. ve 2. Lig takımından transfer teklifi alıyoruz. Milli takımı çok istiyor ve bunun için çalışıyor. İrem kısa sürede milli takım hedefine ulaşacaktır" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı