SporGalatasaray'dan TFF'ye Yasin Kol için çıkarma! Derbi sonrası şikayet hamlesi

Galatasaray'dan TFF'ye Yasin Kol için çıkarma! Derbi sonrası şikayet hamlesi

Galatasaray'dan TFF'ye Yasin Kol için çıkarma! Derbi sonrası şikayet hamlesi

Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin ardından sarı-kırmızılılar, maçın hakemi Yasin Kol'u şikayet edecek. Başkan Dursun Özbek ve Sportif AŞ Başkan Vekili Abdullah Kavukcu TFF’ye gidecek.

Süper Lig’in 14. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray, Kadıköy’de oynanan derbide 1-1 berabere kaldı. Mücadelede 37 yaşındaki hakem Yasin Kol düdük çaldı. Trabzon bölgesi Üst Klasman Hakemi olan Kol, dün akşamki müsabakayla birlikte son 3 sezonda ligde en fazla derbi yöneten hakem unvanının da sahibi oldu.

Haberin Devamı

HAKEM TEPKİSİ

Kadıköy'de iki ezeli rakip Fenerbahçe ve Galatasaray'ı karşı karşıya getiren maçta Leroy Sane'nin 27. dakikada attığı golle 1-0 öne geçen sarı-kırmızılılar karşısında Fenerbahçe'nin beraberlik golü 90+5'te, John Duran'ın kafa vuruşuyla geldi. Maç sonunda Galatasaray cephesinden, teknik direktör Okan Buruk ve ikinci başkan Metin Öztürk, maçın hakemi Yasin Kol'un performansını eleştiren açıklamalarda bulundu.

GALATASARAY ŞİKÂYET DOSYASI HAZIRLADI

Galatasaray yönetiminin, derbideki hakem yönetimi ve John Duran'ın gol sevincinde yaptığı hareket için şikayette bulunacak. Sarı-kırmızılı kulüp, bir dosya hazırlayarak TFF'ye iletecek.

TFF'YE GİDECEK

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile Sportif AŞ Başkan Vekili Abdullah Kavukcu, TFF’ye gidecek

Haberin Devamı

SÜPER LİG'DE SON 3 SEZONDA EN FAZLA DERBİ YÖNETEN HAKEM YASİN KOL

Trendyol Süper Lig’de son 3 sezonda Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında şu ana kadar oynanan 15 derbide en fazla maç yöneten hakem, 4 kez ile Yasin Kol oldu. Kol’u, 3 derbide düdük çalan Arda Kardeşler izledi.

15 DERBİNİN 4’ÜNÜ YASİN KOL YÖNETTİ

Süper Lig’de 2025-2026, 2024-2025 ve 2023-2024 sezonlarında şu ana kadar 15 derbi oynandı. Söz konusu mücadelelerde Merkez Hakem Kurulu (MHK) 8 farklı hakeme görev verdi. Bu süreçte en çok maç yöneten hakem olarak, 4 defa ile Yasin Kol öne çıktı.

Kol; bu sezon Galatasaray - Beşiktaş (1-1) ve Fenerbahçe - Galatasaray (1-1) karşılaşmalarında görev aldı. 37 yaşındaki hakem, geçtiğimiz sezon ise Beşiktaş - Galatasaray (2-1) ile Fenerbahçe - Beşiktaş (1-0) maçlarında sahadaydı.

2025-2026 sezonunun bir diğer derbi mücadelesi olan Beşiktaş - Fenerbahçe (2-3) maçında ise düdük Ali Yılmaz’ın elindeydi.

Yasin Kol’u, 3 derbiyle Arda Kardeşler takip etti. Kardeşler; 2024-2025 sezonunda Galatasaray - Beşiktaş (2-1), 2023-2024 sezonunda da Fenerbahçe - Galatasaray (0-0) ve Galatasaray - Fenerbahçe (0-1) müsabakalarını yönetti.

Süper Lig’de son 3 sezonda oynanan 15 derbide görev yapan hakemler şöyle:

Yasin Kol (4)

Arda Kardeşler (3)

Haberin Devamı

Atilla Karaoğlan (2)

Halil Umut Meler (2)

Mehmet Türkmen (1)

Volkan Bayarslan (1)

Ali Yılmaz (1)

Slavko Vincic (1)