Spor Hiddink'le 4 yıllık anlaşma

Hiddink'le 4 yıllık anlaşma

Paylaş
Hiddink'le 4 yıllık anlaşma

Türkiye Futbol Federasyonu, Guus Hiddink'le 2 yılı opsiyonla 4 yıllık anlaşma sağlandığını resmen açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Takımımızın teknik direktörü olarak Guus Hiddink ile anlaştı. Amsterdam'da dün Hollandalı teknik adam ile bir araya gelen Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve TFF Başkanvekili Lutfi Arıboğan, Guus Hiddink ile 2 yılı opsiyonlu toplam 4 yıllık görev süresi konusunda anlaşmaya vardı.

Toplantıya daha sonra katılan Oğuz Çetin de Guus Hiddink ile teknik konularda görüş alışverişinde bulundu. Hiddink'in yardımcılıklarını Milli Takımımızın eski kaptan ve antrenörlerinden Oğuz Çetin ve Engin İpekoğlu ile adı daha sonra açıklanacak Hollandalı bir antrenör yapacak.

Sözleşmesi 1 Ağustos 2010 tarihinden itibaren geçerli olacak Guus Hiddink'in A Milli Takım teknik direktörlüğünü üstlenmesi ile ilgili basın toplantısının detayları daha sonra kamuoyu ile paylaşılacak.

Hiddink ilk Hollandalı

Teknik direktörlüğe 1982 yılında Hollanda'da başlayan Guus Hiddink, kulüp takımlarının yanı sıra Hollanda, Güney Kore, Avustralya ve Rusya Milli Takımlarının teknik direktörlüğü görevinde bulundu.

1998'de Hollanda, 2002'de de Güney Kore takımları ile Dünya Kupası'nda yarı final heyecanı yaşayan Hiddink'in çalıştırdığı Rusya Milli Takımı 2008 yılındaki son Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale yükselmişti.

HOLLANDA BASINI FLAŞ GEÇTİ


Hollanda basını Türkiye A Milli takımın Guus Hiddink'e teslim edilmesini flaş haber olarak kullandı. Ülkenin önde gelen gazeteleri De Telegraaf, Algemeen Dagblad, Volkskrant, NRC ve Trouw haberi "Guus Hiddink Türk Milli Takımının Başına Geçti" başlığı ile okurlarına duyurdu.

Devlet televizyonu olan NOS ise son dakika haber olarak ekranlara taşıdığı gelişmeyi "İlk Türkiye tecrübesinde istediğini bulamayan Guus Hiddink, şimdi Milli takımın başına geçti" yorumunu yaparak haberi ekranlara taşıdı.

Hollanda gazetelerine konu hakkında bir değerlendirme yapan ünlü hocanın menejeri Cees van Nieuwenhuizen ise "Guus Hiddink daha önce de Türkiye'de çalışmıştı. Fenerbahce'de bir yıl görev yaptığı için Türk futbolunu çok iyi tanıyor. Bunun için o ne yaptığını çok iyi bilir.Türk futbolundaki hırs, tutkunluk ve ambiyans çok az ülkede bulunur" diyerek teknik hocanın Türkiye'de başarılı olacağını söyledi.

2

Haberin Devamı