SporKadıköy’de yak Roma’yı

Kadıköy’de yak Roma’yı

Kadıköy’de yak Roma’yı

Fenerbahçe 18 yıl sonra Şampiyonlar Ligi’nde sahne alıyor. Rakip Serie A’nın lideri Roma... Kanarya evinde güçlü rakibini devirerek dev arenaya 3 puanla başlamayı hedefliyor.

Sarı-lacivertliler için büyük gün geldi çattı... 18 yıl sonra Şampiyonlar Ligi vizesi alan Fenerbahçe, Chobani Stadı’nda Roma’yı ağırlayacak. İtalyan devi, İstanbul’a büyük bir moralle geliyor. Roma, Serie A’ya 3’te 3 yaparak başladı ve lider durumda. Kanarya da taraftarı önünde kaybettiği Beşiktaş derbisinin ardından Roma’yı mağlup ederek hem camianın moralini yükseltmeyi hem de 3 puanı hedefliyor.

Haberin Devamı

İSMAİL GÖREV BAŞINDA

Kanarya’da bu mücadele öncesinde teknik direktör İsmail Kartal mecburi değişikliklere gidecek. Marco Asensio henüz iyileşmediği için Kartal’ın 10 numara görevini Mason Greenwood’a vermesi bekleniyor. Orta sahada ise takımın enerji kaynağı Matteo Guendouzi, UEFA’dan 2 maç ceza almıştı. Yerine İsmail Yüksek forma giyecek. Fenerbahçe tribünde 50 bin taraftarının desteğiyle de zafer arayacak.

KEREM’E ŞUT EMRİ

Kanarya’da teknik direktör İsmail Kartal, Kerem Aktürkoğlu’na Roma’ya karşı şans verecek. Başarılı oyuncusundan çekinmeden şut atmasını istedi. Kerem, Beşiktaş derbisinde 10 numarada oynamış beklenilen performansı ortaya koyamamıştı. Yine kanada geçmesi bekleniyor.

Fenerbahçe, İtalyan takımlarına karşı 16. maçına çıkacak. 15 randevudan 4 galibiyet aldı. 1 beraberlik, 10 da yenilgisi var.

Haberin Devamı

İSİMLER , SİSTEM DEĞİL YÜRE ĞİMİZ OYNA YACAK

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Roma maçı öncesinde açıklamalarda bulundu. Kartal “Roma’ya karşı isimler değil, sistem değil... Oyuncularım, taraftarlarımızın da desteğiyle sahaya yüreğini koyarak oynayacak” dedi. Kartal şöyle konuştu: “Şampiyonlar Ligi bir strateji maçı. Taraftar oyunun sonuna kadar bizimle olmalı. Tek bir enerjiyle mücadele etmeliyiz. Geçiş oyunu oynamayacağız. Roma iyi pres yapıyor. Oyunu riske ettiği alanları değerlendirmek istiyoruz. Guendouzi ve Asensio yok ama yerine oynayacak olanlar onları aratmayacak.”

SON İDMANI YAPTI

Fenerbahçe, Roma’yı ağırlayacağı mücadelenin hazırlıklarını Samandıra Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla tamamladı. Sarı-lacivertlilerde teknik direktör İsmail Kartal maç taktiğini öğrencilerine aktarırken alacakları 3 puanın kendilerine moral olacağını söyledi. Oyuncular da Avrupa’nın en büyük arenasında 18 yıl sonra kulübü temsil edecekleri için heyecanlı

10 NUMARA GREENWOOD

Sarı-lacivertlilerde teknik direktör İsmail Kartal, Beşiktaş derbisinde 10 numara pozisyonunda önce İrfan Can Kahveci sonra da Kerem Aktürkoğlu’na şans vermişti. Özellikle Kerem girdikten sonra siyahbeyazlılar orta sahada büyük bir hakimiyet kurmuştu. Kartal, Kerem’i Roma’ya karşı yeniden alıştığı kanada kaydırmayı planlıyor. 10 numarada ise çabuk düşünen, iki ayağıyla çalım ve şut atabilen Mason Greenwood’u kullanmayı planlıyor.

Haberin Devamı

GUENDOUZİ VE ASENSİO YOK

Sarı-lacivertliler bugün iki büyük yıldızından faydalanamayacak. Matteo Guendouzi, Lyon ile oynanan playoff rövanş maçı sonrasında UEFA’dan 2 maç men cezası almıştı. Bugün takım arkadaşlarının yanında olamayacak. Marco Asensio’nun ise sakatlığı devam ediyor. İspanyol yıldız da forma giyemeyecek.