Spor Luis Campos devrede! Rusya'nın işgali sonrası yıldız oyuncu rotayı Galatasaray'a kırdı

Luis Campos devrede! Rusya'nın işgali sonrası yıldız oyuncu rotayı Galatasaray'a kırdı

Paylaş
Luis Campos devrede! Rusya'nın işgali sonrası yıldız oyuncu rotayı Galatasaray'a kırdı

Galatasaray en sorunlu bölgesi orta saha için aradığı yıldızı buldu. Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi sonrası CSKA Moskova'ya gitmekten vazgeçen Xeka, sarı kırmızılılar ile masaya oturdu. 27 yaşındaki yıldızın menajeri, sarı kırmızılılardan 5 milyon Euro imza parası ve yıllık 2.7 milyon Euro garanti ücret istedi.

Galatasaray, önümüzdeki sezonun şampiyon kadrosunu kurabilmek için, başkan danışmanı Luis Campos'un önerisiyle ilk adımlarını atmaya başladı.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılılar, Lille'de forma giyen Xeka'yı (Miguel Ângelo da Silva Rocha) kadrosuna katmak için harekete geçti. Sezon sonunda Lille ile sözleşmesi sona erecek olan 27 yaşındaki futbolcunun transferi için menajeri Rocha ile de görüşüldü. Taraflar sözleşmesi sona ermekte Xeka'nın şartlarını konuşurken genel bir görüş alışverişinde bulunuldu.

LUİS CAMPOS DEVREYE GİRDİ

Piyasa değeri 9 milyon Euro olan Xeka esasen gelecek sezon için Rusya ekiplerinden CSKA Moskova ile anlaşmıştı. Ancak Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası tecrübeli oyuncu, kariyerini bu ülkede sürdürme fikrinden vazgeçti. İşte bu noktada devreye Luis Campos girdi. Galatasaray Kulübü’ne danışmanlık hizmeti veren Portekizli Futbol adamı Xeka’yı sarı kırmızılı kulübe önerdi. Önümüzdeki sezon için orta sahaya ciddi takviyeler planlayan Galatasaray da hemen harekete geçti.

Haberin Devamı

GALATASARAY İMZA PARASINI DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYOR

Luıs Campos’un da katkıları ile Galatasaray, Xeka’yı bedelsiz olarak kadrosuna katmak için görüşmelere başladı. 27 yaşındaki Portekizli futbolcu için menajeri Galatasaray’dan 5 milyon Euro imza parası ve yıllık 2.7 milyon euro talep etti. Bu rakamı yüksek bulan sarı kırmızılı yönetim imza parası rakamını aşağı çekmeye çalışırken, Xeka’nın da Galatasaray’ın şartları kabul etmesi halinde transfere sıcak baktığı ifade edildi. Tarafların önümüzdeki günlerde yeniden bir araya gelmesi bekleniyor.

Xeka bu sezon Lille’de 18 maçta forma giydi ve 2 gol kaydedip 1 asiste imza attı.,