Spor Mancini: Fenerbahçe hak etti

Mancini: Fenerbahçe hak etti

Paylaş
Mancini: Fenerbahçe hak etti

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, çok önemli açıklamalarda bulundu.

Mancini, sarı-kırmızılı takımın Antalya kampında Lig TV’ye yaptığı açıklamada, Fenerbahçe ile aralarında ciddi bir puan farkı olduğunu fakat rakiplerini yakalayabileceklerini belirtti. Süper Lig’de sezonun ikinci yarısının çok zor geçeceğini vurgulayan İtalyan teknik adam, şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"FENERBAHÇE HAK ETTİ"

"Fenerbahçe ilk yarıyı hak ederek lider bitirdi. Aramızda olan 8 puanlık farkı kapatmak için her şeyi yapacağız. Bütün maçlarımızı kazanmak zorundayız ve puan kaybetme lüksümüz yok. Fenerbahçe ile aramızdaki 8 puanı kapatarak şampiyon olursak büyük bir başarı elde etmiş oluruz. Az puan değil ama kapanmayacak bir fark da değil. 17 maç oynayacağız ve bu farkı kapatmak için fırsatlar yakalayacağız. Umuyorum ki bu fark kapanacak."

"ALEX TELLES ÖNEMLİ BİR OYUNCU"

Transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Mancini, transferi konusunda anlaşmaya varılan Brezilyalı futbolcu Alex Telles’in çok yetenekli bir oyuncu olduğunu dile getirdi. Telles’in önemli bir oyuncu olduğunu vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Kendisini 3-4 aydır izliyordum. Kuvvetli, süratli ve sol ayağını çok iyi kullanan bir oyuncu. Ayrıca genç olması da önemli. Alex Telles, genç yaşına rağmen önemli bir tecrübeye sahip. Ligi ve arkadaşlarını tanıması biraz zaman alacak. Sol bek için çok çok iyi bir oyuncu" şeklinde konuştu. Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Ünal Aysal ile yaptıkları konuşmada kadroyu gençleştirme kararı aldıklarını anlatan İtalyan teknik adam, "Aldığımız isimler şu ana kadar genç arkadaşlarımızdı. Hem yetenekliler hem de genç oyuncular. Hepsinin çok fazla çalışmaya ihtiyacı var. Biz de bunun için buradayız. Hem kendilerini hem de Galatasaray’ı ileriye götürmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. Transfer çalışmalarının devam ettiğini de anlatan Mancini, "Defans bloğuna belki bir tecrübeli isim alabiliriz" diye görüşünü belirtti.

Haberin Devamı

"TÜRK HALKI, TERİM'E SAHİP OLDUĞU İÇİN ÇOK ŞANSLI"

Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim ile Süper Lig’deki teknik direktörler olarak verimli bir toplantı yaptıklarını anlatan Mancini, Terim hakkında ise şöyle konuştu: "Türk halkı, Fatih Terim gibi bir teknik adama sahip olduğu için çok şanslı. Kulüp ve milli takım bazında büyük başarıları var. Türk Milli Takımı’nı çok iyi yerlere getirebilir. Yaptığımız toplantı ise çok verimli geçti. Milli takımı, ligi ve yabancı oyuncu konularıyla ilgili konuştuk." TSYD’nin Antalya’daki seminerinde Türk teknik adamlarla ilgili yaptığı açıklamaların yanlış anlaşıldığını da anlatan Mancini, "Açıklamalarımın farklı yerlere çekilmesi yanlış. Tecrübelerime dayanarak kendi düşüncelerimi paylaştım. İtalya’da 1982 yılından sonra yabancı oyuncular gelmeye başladı ve bu da otomatik olarak İtalyan futbolunu ileri götürdü. Genç bir oyuncunun Messi ve Drogba gibi futbolcularla antrenman yapma şansı yakalaması Türk futbolunu daha iyi yerlere getirecektir" diye konuştu. Mancini, Süper Lig’in çok kaliteli olduğunu ancak yabancı futbolcu kısıtlamasının kalkması durumunda daha iyi yerlere geleceğinin de altını çizdi.

Haberin Devamı

"GOL YEMEMEMİZ LAZIM"

Antalya kampının çok verimli geçtiğini söyleyen İtalyan teknik direktör, defans organizasyonları üzerinde durduklarını ve gol yemeyen bir takım haline gelmeleri gerektiğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Galatasaray’ın kesinlikle gol yememeyi başarması lazım. Defansif anlamda kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Antrenmanda bunları çalışıyoruz. İkinci yarıda bizi çok zor bir lig bekliyor. Rakibimizin 8 puanlık bir avantajı var. Gol yemeyip iyi futbol oynayıp bu farkı kapatabiliriz." Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Tokatspor maçında ciddi biçimde sakatlanan Portekizli futbolcuları Bruma’ya çok üzüldüklerini dile getiren Mancini, sarı-kırmızılı oyuncular Burak Yılmaz, Selçuk İnan, Umut Bulut, Semih Kaya ile yeni transferler Salih Dursun ile Umut Gündoğan’ın Avrupa çapında yetenekli futbolcular olduklarını ifade etti.

Haberin Devamı