Futbol Rize'de gol yağmuru
Paylaş
Rize'de gol yağmuru

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 34'üncü haftasında Rizespor'a konuk oldu. Kritik müsabaka sarı-lacivertlilerin 6-0'lık galibiyetiyle sona erdi. Fenerahçe'de galibiyet serisi 6 maça yükseldi.

RİZESPOR - FENERBAHÇE: 0-6

Haberin Devamı

GOLLER: 9' Diego Rossi, 45+3' Serdar Dursun (P), 45+9' Serdar Dursun (P), 51' Serdar Dursun, 66' Enner Valencia, 75' Nazım Sangare

KIRMIZI KART: 1' Fabricio Baiano

MAÇTAN NOTLAR

Ligde dalgalı grafik sergileyen ve ikinci devrede çıktığı 13 maçta 7 mağlubiyet alarak kan kaybeden Atmacalar, kümede kalma mücadelesinde son viraja girdi. Fenerbahçe karşısında kader maçına çıkan yeşil mavililer, berabere kalır ya da galip gelirse, GZT Giresunspor’un alacağı sonuçlara bağlı olarak kümede kalma şansını sürdürecek.
Son 9 haftada oynadığı maçın 8’ini kazanan Fenerbahçe ise zirvede bulunan Trabzonspor ile arasındaki 11 puanlık farkı kapatmak ve 5 maçlık galibiyet serisini 6’ya, namağlup serisini ise 10 maça çıkarmak istiyor.

Haberin Devamı

4 YILDIR FENERBAHÇE’Yİ YENEMİYOR

Ev sahibi takım Çaykur Rizespor, Fenerbahçe karşısında 4 yıldır galibiyet yüzü göremedi. Son olarak 30 Eylül 2018’de Rize’de oynanan maçta 3-0 galip gelen Atmacalar, bu maçın ardından oynanan 6 müsabakayı da kaybetti.

EV SAHİBİNDE EKSİKLER

Karadeniz ekibinde Gedson Fernandes kart cezası nedeniyle bu akşamki zorlu mücadelede takımını yalnız bırakırken, sakatlığı bulunan Phiri ve Kubilay da Fenerbahçe karşısında forma giyemedi. Ev sahibi takımda Holmen ve Umar Aminu kart sınırında bulunuyor. Futbolcular bugünkü karşılaşmada kart görmeleri halinde gelecek hafta oynanacak Göztepe karşılaşmasında kadroda yer almayacak.

RAKİP TAKIMDA SON DURUM

Fenerbahçe’de kadro dışı olan Mesut Özil ile Ozan Tufan ve sakatlığı bulunan Pelkas bu akşamki karşılaşmada forma giymedi. Shakhtar Donetsk maçında sakatlanan Atilla Szalai de bugünkü karşılaşmada yer almadı. Sarı kart cezası nedeniyle geçtiğimiz hafta Göztepe karşısında forma giyemeyen İrfan Can, bu akşam Çaykur Rizespor maçıyla birlikte ilk 11’deki yerine geri döndü. Sarı lacivertli ekipte ayrıca Serdar Aziz, Mert Hakan Yandaş, Luiz Gustavo, Filip Novak, Bright Osayi-Samuel ve Kim Min-jae sarı kart sınırında bulunuyor.